Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Santa Maria di Loreto din Roma, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Roma, Italia precum: adresa Biserica Santa Maria di Loreto, cum ajung la Biserica Santa Maria di Loreto, program Biserica Santa Maria di Loreto, preturi Biserica Santa Maria di Loreto, poze Biserica Santa Maria di Loreto, localizare pe harta Biserica Santa Maria di Loreto si alte detalii Biserica Santa Maria di Loreto.

  • Locatie: Roma, Lazio, Italia
  • Adresa: Piazza della Madonna di Loreto, 26

Santa Maria di Loreto este o biserica de rit romano catolic din Roma, situata langa Columna lui Traian, una dintre cele mai evocatoare zone ale Romei antice, pe unul dintre cele mai aglomerate trasee turistice, aproape de Via dei Fori Imperiali. Cladirea are baza patrata si a fost construita din caramida si travertin pe locul unde se afla Templul lui Traian Divine. A fost inceputa in anul 1507 de catre Antonio da Sangallo cel Tanar. Aceasta a fost finalizata peste optzeci de ani de catre Jacopo Del Duca, un elev al lui Michelangelo.

Intre anii 1867-1873, au fost efectuate lucrari de restaurare, sacristia fiind reconstruita. Deasupra portalului, biserica are o statuie de marmura sculptata in anul 1550 de catre Andrea Sansovino, ilustrand Fecioara cu Pruncul si casa Loreto. Partea de sus este formata dintr-un tambur octogonal surmontat de un dom cu felinar si lanterna.

Interiorul este octogonal, cu patru capele in nisele laterale. Altarul principal este opera lui Gaspare De Vecchi din anul 1628. Biserica este decorata la interior cu stucaturi si doua picturi de Cavalier d’Arpino: ‘Tranzit’ si ‘Nasterea Maicii Domnului’ din anul 1630; fresce si sculpturi, printre care ‘Ingerii’ de Stefano Maderno si ‘Santa Susanna’ de François Duquesnoy – lucrari din secolul al 17-lea. Interiorul are forma eliptica si contine cinci altare. Un mozaic cu Santa Caterina della Rota, efectuat de catre Rossetti in anul 1554, impodobeste o capela laterala.

Pe fiecare parte a altarului central exista doua lucrari in stil manierist italian din secolul al 17-lea: ‘Prezentarea in Templu’ de Philip Micheli si ‘Preasfinta Inima a lui Isus’ de Finelli, care ofera un fundal icoanei ‘Fecioarei de la Loreto’, o icoana venerata inca din secolul al 16-lea, incadrata de nori si raze de marmura tipice barocului.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Roma, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Santa Maria di Loreto?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Situata in piata care ii poarta numele,biseruca Santa Maria di Loreto este una din cele doua frumoase biserici din vecinatatea Columnei lui Traian,si odata ajuns langa colimna nu trebuie sa o eviti.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.