Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Santa Maria in Aracoeli din Roma, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Roma, Italia precum: adresa Biserica Santa Maria in Aracoeli, cum ajung la Biserica Santa Maria in Aracoeli, program Biserica Santa Maria in Aracoeli, preturi Biserica Santa Maria in Aracoeli, poze Biserica Santa Maria in Aracoeli, localizare pe harta Biserica Santa Maria in Aracoeli si alte detalii Biserica Santa Maria in Aracoeli.

  • Locatie: Roma, Lazio, Italia
  • Adresa: Piazza Santa Maria in Aracoeli
  • Transport - autobuz: Piazza Venezia
  • Program: 9am-12.30pm & 2.30-5.30pm

Biserica Santa Maria in Aracoeli (Sfanta Maria din Inaltul Cerului) este situata pe Colina Capitoliului din Roma, pe partea stanga cum se urca scarile, in coltul din dreapta al Victorianului (Monumentul inchinat lui Vitorio Emanuele III). Biserica a fost construita in secolul al 13-lea pe locul templului antic al lui Junona Moneta. In secolul al 4-lea, o manastire s-a aflat pe temelia templului.

Biserica reconstruita in stil romanic gotic a fost incredintata Fratilor franciscani in anul 1250 de catre Papa Inocentiu al IV. Fata bisericii este din caramida simpla. O scara din secolul al 14-lea, cu 122 de trepte de marmura alba, urca pana la portalul bisericii, care a fost construit dupa ciuma din 1348.

Interiorul a inceput sa fie decorat in secolul al 16-lea. Peretii sunt decorati cu fresce de Pinturicchio despre viata lui San Bernardino din Siena.
Douazeci si doua de coloane care se afla in biserica sunt vechi si au apartinut Forumului Roman si Palatului Palatin. Pavajul este din marmura colorata.Plafonul casetat a fost donat de catre Marcantonio Colonna si evoca victoria navala a venetienilor asupra turcilor, la Lepanto, in 1571.

In capela Bufalini se gaseste ciclul de fresce de Pinturicchio, efectuate in anul 1485, care ilustreaza viata Sf. Bernardino din Siena (1380-1444). In bazilica se afla o statuie a Papei Grigore al XIII-lea, caruia ii datoram calendarul gregorian, si un vitraliu cu Duhul Sfant. Cea mai mare comoara a bazilicii este, totusi, o statuie de lemn a pruncului Isus, sculptata in secolul al 15-lea din lemn de maslin din Gradina Ghetsimani. Statuia originala a fost furata in anul 1994 si niciodata recuperata. Statuia aflata azi in biserica este o copie.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Roma, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Santa Maria in Aracoeli?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Lacasul de cult este decorat cu opere de arta cu continut religios ,iar fresca de oe tavan descrie victoria navala a venetienilor asupra turcilor, la Lepanto,Corfu,Grecia in anul1571.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.