Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Santa Maria Maggiore din Assisi, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Assisi, Italia precum: adresa Biserica Santa Maria Maggiore, cum ajung la Biserica Santa Maria Maggiore, program Biserica Santa Maria Maggiore, preturi Biserica Santa Maria Maggiore, poze Biserica Santa Maria Maggiore, localizare pe harta Biserica Santa Maria Maggiore si alte detalii Biserica Santa Maria Maggiore.

  • Locatie: Assisi, Umbria, Italia

Biserica Santa Maria Maggiore din Assisi a fost construita aproape de zidurile romane ale orasului intre anii 1162-1216 si a fost primul Dom. Aceasta a fost grav avariata de un cutremur in anul 1832; plafonul naosului si culoarul din dreapta au fost distruse, impreuna cu multe dintre frescele sale si vitralii. Cu toate acestea, o serie de fresce interesante au supravietuit. Biserica are o fatada simpla impartita in trei registre de doua coloane cu o fereastra rozeta in registrul central, deasupra portalului de acces.

Interiorul are un plan bazilical cu trei nave, separate de stalpi. Pe pereti sunt resturi de fresce datand din secolele 14-15. Pe pereti sunt resturi de fresce datand din secolele 15-16. Zona absidei a fost construita in anul 1216. Pe o placa sunt inscriptionate numele Sfantului Francisc si cel al episcopului Guido. Cripta este tot ce a ramas din biserica veche si inca mai pastreaza un sarcofag din secolul al 9-lea, cu o cruce sculptata.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Assisi, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Santa Maria Maggiore?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Lacasul de cult este prima catedrala din Asissi,simbol al fransiscanilor din acest oras.Biserica pastreaza fresce pretioase si un sarcofag din secolul al 9 lea in cripta.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 5 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.