Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Santissima Annunziata din Florenta, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Florenta, Italia precum: adresa Biserica Santissima Annunziata, cum ajung la Biserica Santissima Annunziata, program Biserica Santissima Annunziata, preturi Biserica Santissima Annunziata, poze Biserica Santissima Annunziata, localizare pe harta Biserica Santissima Annunziata si alte detalii Biserica Santissima Annunziata.

  • Locatie: Florenta, Toscana, Italia
  • Adresa: Piazza della Santissima Annunziata
  • Telefon: 055 266 181
  • Program: 7.30am-12.30pm & 4-6.30pm

Basilica Santissima Anunziata este situata in piata cu acelasi nume din Florenta. Biserica a fost ctitorita de catre sapte tineri florentini care au fondat Ordinul Servites de Maria si au construit prima biserica (oratoriu) în anul 1250. Intre anii 1444-1481, biserica a fost complet reconstruita de Michelozzo, si este cel mai mare sanctuar marian din Florenta.

Biserica are un singur naos, cu noua capele laterale, un cor rotund si trei orgi, este decorata în stil baroc cu numeroase opere de arta, dincolo de faptul ca are in zestrea ei o fresca miraculoasa. In fata, biserica are un pridvor cu sapte coloane care sprijina arcade, din care se poate intra in Chiostrino dei Voti, in care se gasesc fresce executate de artisii Andrea del Sarto, Rosso Fiorentino si Pontormo.

De fiecare parte a bisericii sunt cladiri cu pridvoare: Ospedale degli Innocenti si Loggia dei Servi di Maria. Intrarea in biserica este asigurata de trei portaluri aflate sub un portic cu sapte arcade, sustinute de coloane cu capiteluri corintice elegante. Deasupra arcului central al porticului exterior exista urme de fresce, pictate între anii 1513-1514 de Pontormo, în timp ce intrarea principala este acoperita de un mozaic ‘Buna Vestire’, exectat de Davide Ghirlandaio (1509).


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Florenta, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Santissima Annunziata?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Arhitectura pridvorului bisericii se inscrie in nota cladirilor aflate in piata( Ospedale degli Innocenti si Loggia dei Servi di Maria,)are sapte coloane care sprijina arcade.Fresce executate de marii aristi ai vremii decoreaza cel mai mare sanctuar marian din Florenta.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 4 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.