Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Santissimo Crocifisso din Salerno, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Salerno, Italia precum: adresa Biserica Santissimo Crocifisso, cum ajung la Biserica Santissimo Crocifisso, program Biserica Santissimo Crocifisso, preturi Biserica Santissimo Crocifisso, poze Biserica Santissimo Crocifisso, localizare pe harta Biserica Santissimo Crocifisso si alte detalii Biserica Santissimo Crocifisso.

  • Locatie: Salerno, Campania, Italia

Biserica Santissimo Crocifisso din Salero dateaza din secolul al XIII-lea si a fost numita initial „biserica Santa Maria della Pietà Portanova“. Acesta a fost anexata la manastirea omonim, nu departe de catedrala, apoi a fost asociata cu cea mai puternica manastire, Manastirea San Benedetto. Acesta isi datoreaza numele de la un crucifix din lemn pictat cu chipul lui Isus in secolul al XIII-lea, si care acum se gaseste in Muzeul eparhial.

Biserica este situata intr-o piateta si are o fatada moderna realizata in anul 1959, ca urmare a daunelor cauzate de inundatiile din anul 1956. In anul 1950 s-a descoperit cripta unei biserici construita in anul 1000 pe acelasi loc. In cripta sunt ramasite conservate de fresce: rastignirea mare, datand din prima jumatate a secolului al XIII-lea.

Cu ocazia anului jubiliar 2000, la initiativa preotului paroh Don Giovanni Langellotti, in biserica exista patru vitralii ale artistului Paola Salerno Salzano, cu tehnica mozaic, care reprezinta : Rastignirea de Pietro Barliario, Isus Pastorul cel Bun, Cei patru evanghelisti cu Evanghelia la centru si Jubileul Poarta Sf. Ioan Paul al II-lea. Biserica are la interior coloane din cladiri antice romane si absida centrala in care cu mandrie este afisat un mozaic care aminteste de fresca criptei.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Salerno, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Santissimo Crocifisso?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.