Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Santo Stefano dei Cavalieri din Pisa, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Pisa, Italia precum: adresa Biserica Santo Stefano dei Cavalieri, cum ajung la Biserica Santo Stefano dei Cavalieri, program Biserica Santo Stefano dei Cavalieri, preturi Biserica Santo Stefano dei Cavalieri, poze Biserica Santo Stefano dei Cavalieri, localizare pe harta Biserica Santo Stefano dei Cavalieri si alte detalii Biserica Santo Stefano dei Cavalieri.

  • Locatie: Pisa, Toscana, Italia
  • Adresa: Piazza dei Cavalieri 8 Centro
  • Telefon: tel, info: 050 58 08 14
  • Pret: intrare €1.30

Biserica Sfantul Stefan este o biserica de cult romano catolic din Pisa. Biserica a fost ctitorita la data de 17 aprilie 1565 de catre Cosimo I de Medici.

Biserica are doua nave cu decoratiuni bogate, ornamente si steaguri. Numeroase relicve atesta faptele eroice ale cavalerilor, talentul unor artisti celebri pus in operele de arta care decoreaza biserica. Fatada bisericii este din marmura alba de Carrara si a fost proiectata de catre Don Giovanni de Medici, fiul vitreg al lui Cosimo I. Aceasta este caracterizata prin doua randuri de coloane, pilastri, cornise de fiecare parte, un arc mic in centru si un timpan cu stema familiei Medici si Ordinul Santo Stefano.

Aripile laterale au fost tencuite si decorate sobru in anul 1934. Plafonul este din lemn sculptat cu scene care evoca victoria flotei papale la Lepanto, si alte batalii, executate de mari artisti ai vremii. Unele picturi descriu viata sfantului patron caruia ii este dedicata biserica si sunt executate de Vasari.

Altarul central, construit din marmura, japs de Barga si Sicilia, decorat cu broderii de bronz aurit, este inchinat Sfantului Stefan, Papa si Mucenic. Altarul poarta unele relicve ale sfantului si marmura scaunului pontifical. Deasupra sarcofagului se afla un scaun frumos de bronz aurit cu un basorelief descriind martiriul Sfantului Stefan.

In culoarele laterale exista patru altare de marmura, decorate cu frunze de dafin si panglici din marmura alba de Carrara si galbena de Siena, efectuate de Givanni Lazzarini (1769-1834). Aici puteti admira urmatoarele picturi remarcabile si un crucifix de bronz: ‘Martiriul Sfantul Stefan’, un ulei pe panza din 1571 de Giorgio Vasari; ‘Altarul Preasfantului Sacrament’, crucifix de bronz de P.Tacca; ‘Nasterea Mantuitorului’ (1564); ‘Miracolul painilor’, un ulei pe panza pictata in 1595 de catre Ludovico (1550-1611).

Biserica a fost imbogatita cu doua balcoane de marmura in anul 1567 iar in anul 1732 cu o orga. Amvonul executat din marmura in anul 1627 are intarsii cu motive geometrice si florale si este opera lui Chiarissimo Francelli. Acest amvon de marmura a fost donat de Opera primatului Pisa si reasamblat in biserica in anul 1929.

Frumoasa busola din lemn de nuc, sculptat cu patru usi si cu frize decorative, rozete si frunze, poarta deasupra un rand de arme ale Cavalerilor. Aceasta a fost sculptata la inceputul secolului al 18-lea. Turnul clopotnita a fost adaugat intre anii 1570-1572. A fost construit de catre Giovanni Francelli si proiectat de Vasari, care au creat o clopotnita eleganta cu ferestre cu sprosuri.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Pisa, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Santo Stefano dei Cavalieri?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.