Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Scalzi din Venetia, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Venetia, Italia precum: adresa Biserica Scalzi, cum ajung la Biserica Scalzi, program Biserica Scalzi, preturi Biserica Scalzi, poze Biserica Scalzi, localizare pe harta Biserica Scalzi si alte detalii Biserica Scalzi.

  • Locatie: Venetia, Veneto, Italia
  • Adresa: Fondamenta dei Scalzi 55-57
  • Transport - barca: Ferrovia
  • Program: 7-11.45am & 4-6.45pm Lun-Sam, 7.45am-12.30pm & 4-7pm Dum & zilele de sarbatoare

Biserica Scalzi din Venetia sau Biserica Sf Maria din Nazaret este situata in cartierul Cannaregio in apropiere de gara Santa Lucia. Lacasul de cult a fost construit in stil arhitectural baroc in secolul al 17-lea si isi are originea in instalarea carmelitilor desculti in laguna venetiana. Arhitectul edificiului este Baldassarre Longhena, care a construit biserica intre anii 1660-1680 cu un singur naos si doua capele laterale, fiecare la randul lor flancata de doua capele mai mici.

A fost sfintita in anul 1705. Dupa arcul de triumf, nava este introdusa in altarul acoperit de o cupola. In absida se afla corul. Intre anii 1853-1862 biserica Scalzi a suferit o restaurare majora la comanda guvernului austriac. In interiorul bisericii a fost ingropat, pe data de 11 februarie 1723, Ferdinand al II-lea Gonzaga, al 5-lea si ultimul Print de Castiglione.

Astazi biserica este un monument national. Interiorul este somptuos si decorat cu marmura colorata de Corint, care ofera un sentiment de opulenta si de admiratie vizitatorilor.

Fatada a fost finantata de catre nobilul Girolamo Cavazza si a fost construita de catre Giuseppe Sardi intre anii 1672-1680. Stilul este un baroc venetian tarziu, impartit in doua registre orizontale, punctate de coloane gemene. Cele patru statui din primul registru: Madonna cu Pruncul plasata in cel din urma fronton si Sf Ecaterina de Siena in nisa din partea stanga a Maicii Domnului sunt operele lui Bernardo Falconi. Nisa din dreapta a fost ocupata de o statuie a Sf Toma de Aquino, opera aceluiasi B. Falconi.

Interiorul a fost decorat cu o fresca de Giambattista Tiepolo, care a fost distrusa in anul 1743, in timpul unui bombardament, de catre austrieci. Pe 24 octombrie 1915, partile care au putut fi salvate au fost expuse in Academia. In perioada anilor 1929-1933, Ettore Tito a pictat pentru biserica doua lucrari care sa inlocuiasca fresca distrusa: o pictura de 100 de metri patrati si 400 de metri patrati de fresca.

S-a pastrat o lucrare a lui Tiepolo, apoteoza Santei Teresa, in capela dedicata sfintei. Altarul principal al bisericii este surmontat de un baldachin sustinut de coloane rasucite si este opera lui Fra Giuseppe Pozzo. Cortul magnific, de deasupra mesei sfinte, adaposteste statuia Fecioarei cu pruncul si proorocii, din insula Santa Maria di Nazareth, atunci Lazaretto.

Statuia Credintei, Sperantei si Caritatii se afla in Capela Sf Ioan al Crucii, opera lui Thomaso Rues. Orga a fost construita in Pugina la inceputul anilor 1900 de catre fratii Pugina din Padova. Doi Dogi au fost ingropati in biserica: in capela Santa Teresa – Carlo Ruzzini, care a murit in anul 1735 iar in capela Sfintei Familii – Ludovico Manin, ultimul Doge din Venetia, care a murit in anul 1802 .

Opere de arta gazduite de biserica Scalzi:

  • Giambattista Tiepolo – Hristos in Gradina Maslinilor (1732)
  • Giambattista Tiepolo – Apoteoza Sf. Teresa (1725)
  • Heinrich Meyring – Santa Teresa la Ecstasy (1697)
  • John Mary Morlaiter – Crucifix

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Venetia, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Scalzi?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Biserica Scalzi a fost primul obiectiv cultural din Venetia pe care l am vizitat indata ce am ajuns din Mestre in Pizzale Roma.Interiorul bisericii este decorat cu opere de arta din secolele 17-18.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 5 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.