Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Sf Bartolomeu din Modena, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Modena, Italia precum: adresa Biserica Sf Bartolomeu, cum ajung la Biserica Sf Bartolomeu, program Biserica Sf Bartolomeu, preturi Biserica Sf Bartolomeu, poze Biserica Sf Bartolomeu, localizare pe harta Biserica Sf Bartolomeu si alte detalii Biserica Sf Bartolomeu.

  • Locatie: Modena, Emilia-Romagna, Italia

Biserica Sf. Bartolomeu din Modena a fost construita pentru iezuitii Sfantului Ignatiu de Loyola de catre Cardinalul Alessandro d’Este, intre anii 1607-1614, dupa un proiect de Giorgio Soldati.

Fatada monumentala a fost terminata abia in anul 1727 datorita interventiei designerului Andrea Galluzzi. Statuile care o impodobesc ii reprezinta pe Stanislaus Kostka si Luigi Gonzaga, canonizat in acei ani, San Bartolomeo si Isus Hristos. Interiorul somptuos este facut in intregime in secolul 17, acesta pastratand lucrari remarcabile. Pe altar, cadrele cu stuc sunt lucrate de Antonio Traeri, iar Martiriul Sf Bartolomeu este opera lui Girolamo Negri din anul 1694.

Frescele magnifice ale boltii sunt opera lui Giuseppe Barbieri si prezinta apoteoza Chipului Divin, Sfantul Ignatie, Francis Xavier si Sf. San Bartolomeo. Intre coastele cupolei sunt prezentate virtutile cardinale. Deasupra altarului mare, domul este pictat monocrom, pentru ca nu a fost niciodata terminat. De-a lungul culoarelor dintre banci se gasesc confesionalele confectionate in secolul al 17-lea, din lemn de culoare inchisa, decorate cu scoici stuc.

In corurile mai mici, pe dreapta si stanga, se gasesc tablouri de Ludovico Lana cu povesti din vietile Sfintilor iar picturile de deasupra lor sunt executate de Giuseppe Romani, toate datand din secolul al 17-lea.

In biserica se gasesc capele. In prima pe stanga, se gaseste fresca ‘Moartea Sfantului Iosif’ de Giovanni Boulanger; in a doua, fresca cu Buna Vestire, opera lui Jacopo Ligozzi si picturi de Lorenzo Garbieri; iar in a treia, mai mica, o replica a Grotei Sfintei Fecioare de la Lourdes. In partea stanga spre casa parohiala, in capela Sant’Ingazio, se gasesc tablouri de Roman Giacinto Brandi si Giovanni Maria Viani.

Altarul principal este un ciborium monumental in marmura si bronz, in forma de templu si coloane rasucite din secolul al 17-lea. Pe peretii presbiteriului si ai corului se gasesc picturile lui Giuseppe Crespi, Santo Peranda, Lorenzo Garbieri si Antonio Pomarancio. De asemenea, cele doua orgi de aur gigantice se gasesc pe peretii transeptului.

In partea dreapta in capela St. Francis Xavier se gasesc picturi executate de Francesco Cairo si Jacopo Consetti. Revenind la intrare, apoi de-a lungul culoarului din dreapta, capelele sunt dedicate Sfintei Fecioare a Rozariului a Inimii Sacre, celor Trei carti sfinte si lui Anton de Padova.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Modena, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Sf Bartolomeu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.