Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Sf Francisc de Assisi din Targoviste, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Targoviste, Romania precum: adresa Biserica Sf Francisc de Assisi, cum ajung la Biserica Sf Francisc de Assisi, program Biserica Sf Francisc de Assisi, preturi Biserica Sf Francisc de Assisi, poze Biserica Sf Francisc de Assisi, localizare pe harta Biserica Sf Francisc de Assisi si alte detalii Biserica Sf Francisc de Assisi.

  • Locatie: Targoviste, Dambovita, Romania

Biserica Franciscana in Targoviste isi are inceputurile in secolul al 16-lea, cand s-a construit biserica catolica inchinata Sfantului Francisc, de catre calugarii Ordinului Sf Francisc de Assisi, in anul 1525. In acel moment exista o prima biserica catalolica, inchinata Fecioarei Maria, numita si Baratia. Aceste doua lacasuri de cult vor fi arse de tatari in anul 1658.

Reconstruita si arsa de inca 7 ori, biserica cu hramul Sf Francisc din Targoviste va fi reconstruita pe locul vechii biserici in perioada 1893-1898, cu o singura nava, cu absida poligonala, pe partea de est a constructiei, ca o biserica tip sala, cu dimensiunile 28,5m x 8,5 m, de catre comunitatea de italieni din oras. Distrusa partial de un alt incendiu, in anul 1929, biserica va fi refacuta in anul 1930. Pictura bisericii a fost refacuta in anul 1965 iar ultimile renovari au fost efectuate in anul 1997.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Targoviste, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Sf Francisc de Assisi?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel King
Targoviste, Dambovita

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel King

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.