Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Sf Francisc din Pula, Croatia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Pula, Croatia precum: adresa Biserica Sf Francisc, cum ajung la Biserica Sf Francisc, program Biserica Sf Francisc, preturi Biserica Sf Francisc, poze Biserica Sf Francisc, localizare pe harta Biserica Sf Francisc si alte detalii Biserica Sf Francisc.

  • Locatie: Pula, Istria, Croatia

Biserica si Manastirea Franciscana din Pula este situata pe versantul Forumului Roman si a fost construita in secolul 14, pe baza unei cladiri deja existente care a gazuit un orfelinat, proiectat de arhitectul Guido Brass. Biserica a fost construita in anul 1314 in stil romanic tarziu cu decoratiuni gotice. Turnul clopotnita, inalt de 45 de metri, a fost construit intre anii 1932-1939, folosind piatra alba din carierele din jurul orasului Pula.

Manastirea a fost finalizata in anul 1934. In anul 1936 a fost construita podeaua de marmura a corpului principal. Absida a fost finalizata in anul 1939, altarul Fecioarei Maria in anul 1941. In 1943 se completeaza trotuarul si gardurile presbiteriului. In anul 1961 a fost cumparata orga clasica, in anul 1981 a fost placata cu mozaic absida, in timp ce in anul 1995 noua manastire a fost construita pe partea de sud a bisericii, iar vechea manastire a fost renovata.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Pula, Croatia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Sf Francisc?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.