Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Sf Francisc din Split, Croatia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Split, Croatia precum: adresa Biserica Sf Francisc, cum ajung la Biserica Sf Francisc, program Biserica Sf Francisc, preturi Biserica Sf Francisc, poze Biserica Sf Francisc, localizare pe harta Biserica Sf Francisc si alte detalii Biserica Sf Francisc.

  • Locatie: Split, Croatia

Biserica Sfantul Francisc din Split, cu manastirea sa, este un edificiu istoric, sacral si arhitectural principal al orasului. Intregul complex a fost construit pe locul unei biserici crestine timpurii, datand din secolul 5 sau secolul 6, cu hramul Sf Felix. In secolul al 13-lea, franciscanii au ridicat propria lor manastire si biserica la frontierele orasului. In secolul al 19-lea, biserica a fost reconstruita.

O manastire mica a fost construita in secolul al 14-lea, care poarta caracteristici romanice, bine conservata pana in prezent. Recent, atat biserica cat si manastirea au fost complet restaurate. Printre operele de arta adapostite de biserica, cea mai valoroasa este crucifixul pictat de Blaž Jurjev de Trogir, de la inceputul secolului al 15-lea. Biserica este necropola pentru o serie de persoane marcante ale orasului Split. Deosebit de valoroase sunt documentele pastrate in arhiva si unele carti vechi pastrate in bogata biblioteca a manastirii.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Split, Croatia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Sf Francisc?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.