Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Sf Gheorghe din Curtea de Arges, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Curtea de Arges, Romania precum: adresa Biserica Sf Gheorghe, cum ajung la Biserica Sf Gheorghe, program Biserica Sf Gheorghe, preturi Biserica Sf Gheorghe, poze Biserica Sf Gheorghe, localizare pe harta Biserica Sf Gheorghe si alte detalii Biserica Sf Gheorghe.

  • Locatie: Curtea de Arges, Arges, Romania

Biserica Sfantul Gheorghe din Curtea de Arges este construita in stil arhitectonic brancovenesc specific bisericilor din secolul 17, in plan trilobat, cu turla pe naos si pronaos si fatada in doua registre de nise, separate printr-un brau. Lacasul de cult a fost ridicat intre anii 1934-1936, de catre arhimandritul Partenie, dupa planurile arhitectului D. Berechet, pe locul unei biserici din anul 1793 distrusa de un incendiu in anul 1913.

Actuala biserica cu hramul Sf. Gheorghe a fost construita intre anii 1934-1936, prin colecta publica, din initiativa preotului Gheorghe Popescu, protoiereu si consilier al Eparhiei Argesului pana in 1948. La interior, biserica este decorata cu fresce executate intre anii 1936-1938, de pictorul Ghita Popescu din Bucuresti.

Intre anii 2002-2004, biserica a fost restaurata si amenajata in interior si in exterior (refacuta pictura, restaurare si inlocuire mobilier, usile de la intrare, pardoseala din Sfantul Altar, incalzire centrala, lucrari exterioare la fatada, acoperisul, imprejmuire cu gard de fier).

Biserica a fost repictata la interior in tehnica encaustica de catre profesorii Chelsoi Mircea si Pascanu Cornel, pictori restauratori din Bucuresti. Pridvorul bisericii este deschis si are fatada estica pictata. Deasupra portalului se afla pisania. Clopotnita se afla deasupra pronaosului cu un clopot adus de la Biserica Domneasca in anul 1936.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Curtea de Arges, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Sf Gheorghe?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.