Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Sf Grisogonus din Zadar, Croatia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Zadar, Croatia precum: adresa Biserica Sf Grisogonus, cum ajung la Biserica Sf Grisogonus, program Biserica Sf Grisogonus, preturi Biserica Sf Grisogonus, poze Biserica Sf Grisogonus, localizare pe harta Biserica Sf Grisogonus si alte detalii Biserica Sf Grisogonus.

  • Locatie: Zadar, Croatia
  • Adresa: Brne Krnarutića; Centru

Biserica romano-catolica Sf Chrysogonus (Grisogonus) din Zadar a fost construita de catre benedictini. Biserica romanica si Manastirea Sf Chrysogonus au fost construite pe locul unei piete romane din secolul al 12-lea. Pe acelasi loc a existat o biserica mai veche, dar a fost reconstruita in aceasta perioada.

Manastirea a fost distrusa in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial, dar biserica a supravietuit. Biserica Sf Chrysogonus are trei nave, un altar principal construit in stil baroc, datand de la inceputul anilor 1700, ridicat ca semn de multumire ca orasul a fost ocolit de ciuma. In anul 1717, patru statui din marmura alba a patru sfinti protectori, au impodonit altarul. Absida contine fresce din secolul 13, care sunt destul de bine conservate. In biserica se afla un crucifix romanic. Exteriorul absidei din partea din spate a bisericii este frumos decorata iar la partea superioara are o loggia cu coloane corintice unite prin arcade.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Zadar, Croatia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Sf Grisogonus?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.