Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Sf. Maria della Catena din Cefalù, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Cefalù, Italia precum: adresa Biserica Sf. Maria della Catena, cum ajung la Biserica Sf. Maria della Catena, program Biserica Sf. Maria della Catena, preturi Biserica Sf. Maria della Catena, poze Biserica Sf. Maria della Catena, localizare pe harta Biserica Sf. Maria della Catena si alte detalii Biserica Sf. Maria della Catena.

  • Locatie: Cefalù, Sicilia, Italia

Biserica este situata in Piazza Garibaldi, unde a fost impuscat patriotul Salvatore Spinuzza, in apropiere de Poarta Regala (demolata in anul 1787). Biserica a fost construita in anul 1780 de catre familia Legambi, care a fost inlocuita mai tarziu, in patronajul familiei D’Anna.

Fatada din secolul al XVIII-lea, este construita din blocuri de tuf galben, cu o logie cu arc rotund mare sprijinit de doua perechi de coloane cu capiteluri ionice. Pe partile laterale ale arcului sunt formate doua nise in care sunt plasate doua statui. In centrul fatadei, deasupra arcului, intre doua perechi de ferestre este formata o a treia nisa care gazduieste statuia Madonnei.

Interiorul bisericii are o singura nava, fara transept si absida, si primeste lumina de la ferestrele fatadei si cele care se deschid pe latura de sud. Biserica a avut doua turnuri de clopot. In partea de sud a bisericii se gaseste turnul civic care incorporeaza in baza sa ramasite de ziduri antice megalitice. Din anul 1889 la partea de sus a turnului au fost montate doua ceasuri, care marcheaza inca orele. La 14 martie 1857 langa acest turn a fost impuscat Salvatore Spinuzza, martir al libertatii, dupa cum ne aminteste bustul si inscriptia plasata acolo.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Cefalù, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Sf. Maria della Catena?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.