Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Sf Maria din Rijeka, Croatia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Rijeka, Croatia precum: adresa Biserica Sf Maria, cum ajung la Biserica Sf Maria, program Biserica Sf Maria, preturi Biserica Sf Maria, poze Biserica Sf Maria, localizare pe harta Biserica Sf Maria si alte detalii Biserica Sf Maria.

  • Locatie: Rijeka, Primorsko-Goranska zupanija, Croatia

Biserica Adormirea Maicii Domnului sau Duomo din Rijeka este situata la capatul strazii Uzarka, fosta strada principala a orasului in Evul Mediu. Biserica a fost construita pe ruinele bailor romane, in Evul Mediu timpuriu. Mesterul Juraj Zadar va repara bazilica cu trei nave in anul 1442 si a ridicat nava centrala. Aceasta a fost restaurata dupa distrugerea produsa de venetieni in anul 1509. Biserica a fost complet restaurata in anul 1695, precum si intre anii 1716-1726 de familia Orlando, nobilii de Kranj si patricienii din Rijeka, care au extins un sanctuar care sa gazduiasca mormintele lor.

Altarul principal este opera lui Mislej din Ljubljana, in timp ce cele patru sculpturi ale Sf. Simion, Sf.Ana, Sf. Margareta si Sf. Anton sunt lucrarile sculptorului din Padova, Jacop Contier. Plafonul sanctuarului este decorat cu stuc in stil baroc. Cele opt capele laterale cu altare de marmura multicolora sunt realizate de sculptorii Pasquale Lazzarini, Antonio Michelazzi si Sebastiano Petruzzi in stil baroc, in secolul al 18-lea.

Altarele sunt pictate de Ivana Francis Gladić (Predarea cheilor, 1640), Valentino Metzinger (Sf. Filip, 1753, Sf. Antonie, 1750), iar pictorul Ioan Simonetti a copiat in secolul al 19-lea ‘Adormirea Maicii Domnului’ a lui Titian, pentru altarul principal si ‘Sf. Ioan Botezatorul’ pentru altarul dedicat acestui sfant. Pictura peretilor interiori a fost realizata in anul 1932 de pictorul italian Augusto Pagliarini.

La initiativa lui Andrija Ljudevit Adamic, arhitectul orasului Joseph Strom a realizat in anul 1824 proiectul fatadei de astazi, in care el a incorporat armonios stilul gotico-renascentist al ferestrei rozeta, care dateaza din anul 1516. Sculpturile de pe fronton au fost instalate in anul 1890. Sub podeaua actuala, realizata in anul 1901, se gasesc 75 de morminte la adancimea de 2,5 m.

Alaturi de biserica, gasim turnul-clopotnita, o cladire separata construita cu pietre din ruinele romane. Deasupra arcului de la intrare este inscriptionat anul 1377 si a fost reconstruit la sfarsitul secolului al 15-lea. Astazi turnul este inclinat cu aproximativ 40 cm. Acesta este motivul pentru care este numit ‘Turnul inclinat’.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Rijeka, Croatia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Sf Maria?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.