Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Sf Nicolae din Densus, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Densus, Romania precum: adresa Biserica Sf Nicolae, cum ajung la Biserica Sf Nicolae, program Biserica Sf Nicolae, preturi Biserica Sf Nicolae, poze Biserica Sf Nicolae, localizare pe harta Biserica Sf Nicolae si alte detalii Biserica Sf Nicolae.

  • Locatie: Densus, Hunedoara, Romania

Unul dintre cele mai interesante obiective turistice ale Romaniei este Biserica din Densus, cu hramul Sf. Nicolae.

Situata la cca. 10 km de orasul Hateg, Biserica din Densus este cea mai veche biserica de rit bizantin din Romania, in care au loc si astazi slujbe religioase.

Construita in secolul al XIII-lea, biserica de la Densus este inscrisa pe lista monumentelor UNESCO din anul 1991.

Nicolae Iorga a numit-o "fara pereche in toata romanimea&quot.

Datorita particularitatilor sale, monumentul este cunoscut drept cel mai ciudat edificiu din Tara Hategului. Ca sa ajungi la Biserica din Densus, mergi cu masina dinspre Hateg spre Sarmisegetuza. In centrul satului Totesti faci dreapta, de unde mai mergi vreo cinci minute pana cand silueta ciudata a bisericii din piatra rasare pe o colina, undeva in dreapta.

Edificiul a fost ridicat pe ruinele unei constructii din Antichitate (sec. al IV-lea), naosul fiind strapuns de un turn in jurul caruia se afla un spatiu ingust acoperit cu o bolta de sprijin. Spre este putem observa o adanca absida semicirculara, atat la interior cat si la exterior, avand pe latura sudica un diaconicon de mari dimensiuni. Intregul acoperis a fost realizat din piatra.

Construita din ruinele Ulpiei Traiana Sarmisegetusa din apropiere, biserica are o infatisare ciudata, ce nu poarta amprenta stilistica a romanicului tarziu. Pictura murala este deosebit de valoroasa , datand din anul 1443, si este opera unor maestri ce vadesc stranse legaturi stilistice cu picturile de epoca din Tara Romaneasca.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Densus, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Sf Nicolae?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Cabana Trei Brazi
Rausor, Hunedoara

Vezi pagina unitatii de cazare Cabana Trei Brazi

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.