Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Sf Nicolae – Drujesti din Curtea de Arges, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Curtea de Arges, Romania precum: adresa Biserica Sf Nicolae – Drujesti, cum ajung la Biserica Sf Nicolae – Drujesti, program Biserica Sf Nicolae – Drujesti, preturi Biserica Sf Nicolae – Drujesti, poze Biserica Sf Nicolae – Drujesti, localizare pe harta Biserica Sf Nicolae – Drujesti si alte detalii Biserica Sf Nicolae – Drujesti.

  • Locatie: Curtea de Arges, Arges, Romania

Biserica Sf Nicolae (Drujesti) din Curtea de Arges este situata la nord de Biserica Brad–Botusari, in partea de sud a orasului, pe strada Negru-Voda, la nr 77. De mici dimensiuni, lacasul de cult are o mare valoare arhitecturala si artistica. Biserica a fost construita in a doua jumatate a secolului al 18-lea, pe locul unei biserici mai vechi din lemn, cu plan dreptunghiular si absida altarului patrata, ctitori fiind Iorgu si Stoian Druja.

Biserica a fost restaurata in anul 1793 iar in anul 1875, in urma unui incendiu, a suferit o noua restaurare. Biserica actuala a fost construita intre anii 1910-1915. Pictura interioara a fost realizata de catre pictorul iconograf Gheorghe Belizarie. Biserica a fost sfintita in anul 1916. In anul 1996 s-a reconditionat pictura. Intre 1998-2012, s-au efectuat ample lucrari de reparatii ale bisericii, precum si constructia unei clopotnite si capele mortuare.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Curtea de Arges, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Sf Nicolae - Drujesti?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.