Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Sf Nicolae din Giurgiu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Giurgiu, Romania precum: adresa Biserica Sf Nicolae, cum ajung la Biserica Sf Nicolae, program Biserica Sf Nicolae, preturi Biserica Sf Nicolae, poze Biserica Sf Nicolae, localizare pe harta Biserica Sf Nicolae si alte detalii Biserica Sf Nicolae.

  • Locatie: Giurgiu, Romania

Manastirea Sf Nicolae din Sat Draganescu, comuna Mihailesti, judetul Giurgiu, este o biserica de rit ortodox, construita in stil muntenesc, in anul 1870, de catre Petru Danescu si Ion Dumitrescu, pe locul unde a fost o biserica din lemn luata de apele Argesului. Biserica s-a restaurat in anul 1937 din temelie prin subzidire, zidurile exterioare, pronaosul cu bolta, acoperis cu trei turle. Frescele in tempera au fost executate de ieromonahul Arsenie Boca, intre anii 1969-1988. Mobilierul, catapeteasma, stranele si usa, au fost sculptate in stejar de catre sculptorul in lemn Ion D. Circei din Grumazesti, judetul Neamt.

Biserica Sfantul Nicolae este o biserica construita din caramida, cu acoperis de tabla, avand pridvor, pronaos, naos si Sfant Altar. Pridvorul deschis este sustinut de sase coloane de piatra iar acoperisul lui are doua turle mici. Pe fatada superioara a bisericii se afla icoana cu Sfantul Ierarh Nicolae, donata de Marcel Mihaiescu. Biserica este construita in plan dreptunghiular cu turla centrala pe naos. Peste absida unde se afla altarul se afla un turnulet. Biserica este luminata natural prin patru ferestre dispuse pe partile laterale de sud si de nord.

Clopotnita este construita separat, in curte, pe partea de vest, cu un etaj, unde este camera clopotului si acoperis de tabla. Turnul clopotnita este zugravit in alb si galben. In partea de miazanoapte a bisericii se afla o traoita, sculptata in lemn.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Giurgiu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Sf Nicolae?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Oferte turistice Giurgiu