Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Sf Nicolae din Pula, Croatia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Pula, Croatia precum: adresa Biserica Sf Nicolae, cum ajung la Biserica Sf Nicolae, program Biserica Sf Nicolae, preturi Biserica Sf Nicolae, poze Biserica Sf Nicolae, localizare pe harta Biserica Sf Nicolae si alte detalii Biserica Sf Nicolae.

  • Locatie: Pula, Istria, Croatia

Biserica Ortodoxa Sf Nicolae din Pula, situata pe dealul unde se afla nucleul vechi al orasului, a fost construita in a doua jumatate a secolului al 6-lea, cu absida poligonala tipica bisericilor din Ravenna, cum ar fi biserica ce a fost dedicata Fecioarei Maria. In anul 1200, biserica Sf. Nicolae a fost restructurata radical iar in anul 1583 a fost repartizata comunitatii ortodoxe din Pula, formata de imigranti din Cipru si Nauplion.

Astazi, biserica apartine Bisericii Ortodoxe Sarbe. Catapeteasma bisericii este opera mesterului grec Tomios Batos din secolul 18. Icoane si alte obiecte de valoare decoreaza biserica.

Aceasta biserica este flancata de o curte mica, cu o statuie si o gradinita plina de arbusti cu flori, care te invita sa te odihnesti cateva minute. Langa biserica a fost descoperita, in anul 1950, o inscriptie dedicata zeitei Iki. In timpul lucrarilor de conservare, in anul 1961, s-a mai descoperit temelia unei cladiri vechi, precum si o serie de fragmente de ceramica, diverse vase, farfurii, lampa cu ulei.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Pula, Croatia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Sf Nicolae?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.