Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Sf Nifon din Targoviste, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Targoviste, Romania precum: adresa Biserica Sf Nifon, cum ajung la Biserica Sf Nifon, program Biserica Sf Nifon, preturi Biserica Sf Nifon, poze Biserica Sf Nifon, localizare pe harta Biserica Sf Nifon si alte detalii Biserica Sf Nifon.

  • Locatie: Targoviste, Dambovita, Romania

Biserica Sfantul Nifon din Targoviste a fost construita la jumatatea secolului al 19-lea, intre anii 1852-1854, in partea de sud-est a orasului. Este situata la intrarea dinspre Bucuresti, in cartierul Sarbi si are hramul Sf Nifon, celebrat la 11 august, pentru bulgarii stabiliti aici in anul 1851. Pe aceeasi locatie a existat o biserica mai veche cu acelasi nume, ridicata in timpul domniei lui Radu Voda, pe locul surghiunului Mitropolitul Nifon, de la care s-au pastrat cateva vestigii.

In anii 1829 si 1832 altarul a fost zugravit. In perioada 1898-1903, biserica a fost total rezugravita in anul 1903. In biserica se afla o icoana de mari dimensiuni a Sf Nifon, care dateaza din a doua jumatate a secolului al 18-lea, cu scene din viata Patriarhului Nifon pictate in colturile de sus.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Targoviste, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Sf Nifon?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel King
Targoviste, Dambovita

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel King

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.