Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Sf Simeon din Zadar, Croatia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Zadar, Croatia precum: adresa Biserica Sf Simeon, cum ajung la Biserica Sf Simeon, program Biserica Sf Simeon, preturi Biserica Sf Simeon, poze Biserica Sf Simeon, localizare pe harta Biserica Sf Simeon si alte detalii Biserica Sf Simeon.

  • Locatie: Zadar, Croatia
  • Adresa: Trg Šime Budinica
  • Telefon: tel, info: 23 211 705
  • Program: 08:00-12:00 & 18:00-20:00 Iun-Sep

Datand din secolul al 17-lea, Biserica Sf Simeon din Zadar este inchinata unuia dintre cei patru sfinti patroni ai orasului, sarbatorit pe data de 8 octombrie, cand sarcofagul cu moastele sale este scos pentru procesiune. Lacasul de cult a fost initial o veche bazilica crestina cu trei nave, adaptata stilului gotic si in cele din urma transformata intr-un important monument baroc provincial. Este situata in apropierea Pietei Romane (Forum).

Aceasta biserica a fost mentionata pentru prima data in anul 1190. Cea mai mare parte a informatiilor provin din secolele 16-17. Fatada, asa cum este acum, a fost terminata in anul 1632, iar clopotnita a fost construita in anul 1707.

Sarcofagul care adaposteste ramasitetele Sf. Simeon are un capac de argint din anul 1380, executat de un aurar de mare valoare al Europei medievale. Sarcofagul a fost executat in anul 1377 de Franjo din Milano (care a trait in Zadar) si asistentii sai. Sicriul actual este realizat din lemn de cedru si aurit in interior si argintat cu argint pur in exterior. Scenele cu care este decorat sarcofagul descriu legende si minunile sfantului Simeon.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Zadar, Croatia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Sf Simeon?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.