Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Sf Treime din Baia Mare, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Baia Mare, Romania precum: adresa Biserica Sf Treime, cum ajung la Biserica Sf Treime, program Biserica Sf Treime, preturi Biserica Sf Treime, poze Biserica Sf Treime, localizare pe harta Biserica Sf Treime si alte detalii Biserica Sf Treime.

  • Locatie: Baia Mare, Maramures, Romania

Biserica Sf Treime, biserica catolica din Baia Mare, se afla pe partea dreapta a pietii Cetatii, pe locul fostei biserici Sf. Martin. Biserica a fost construita, cu manastire si scoala, de catre iezuiti in perioada 1717-1720, dupa planurile lui Christoph Tausch. Acestia au detinut biserica pana in anul 1773.

Biserica are sase altare laterale cu pictura realizata de artistul Mezei József. Pictura altarului central a fost executata de artistul Törökfalvi Pap Zsigmond. Frescele au fost executate de artistul Kiss Károly. Orga bisericii a fost construita intre anii 1940–1944 in atelierele Angster din Pécs. Biserica a fost renovata la exterior in anul 1982 iar pictura interioara a fost refacuta in anul 1983.

Nisele laterale ale fatadei turnurilor clopotnita, cu cupola in forma de bulb, au statui de marime naturala ale sfintilor Ignatiu de Loyola si Alois Gonzaga. Nisa centrala de deasupra portalului principal are statuia Sf. Iosif cu pruncul Iisus in brate. Tavanul navei si al sanctuarului este boltit cu nervuri. Geamurile ornate cu vitralii au fost realizate la Budapesta si prezinta aspecte din vietile a sase sfinti si scene biblice. Altarul a fost realizat in 1824-1825 de sculptorul Schaintzer Fülöp.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Baia Mare, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Sf Treime?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Pensiunea Floris
Baia Mare, Maramures

Vezi pagina unitatii de cazare Pensiunea Floris

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.