Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Sfanta Treime din Azuga, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Azuga, Romania precum: adresa Biserica Sfanta Treime, cum ajung la Biserica Sfanta Treime, program Biserica Sfanta Treime, preturi Biserica Sfanta Treime, poze Biserica Sfanta Treime, localizare pe harta Biserica Sfanta Treime si alte detalii Biserica Sfanta Treime.

  • Locatie: Azuga, Prahova, Romania

Biserica Ortodoxa Sfanta Treime din Azuga este ctitoria lui Carol I, din anul 1903. Biserica se afla la poalele muntilor de la care a imprumutat gresia cu care este placata. A fost ridicata pe locul unui fost han si are hramurile Sfanta Treime si Sfintii Ana si Ioachim.

Din punct de vedere arhitectural biserica Sf Treime este construita in forma de cruce, cu doua turle, dintre care una pe naos. Turla mica a servit si drept clopotnita. La interior zidurile sunt din caramida iar la exterior este placata cu piatra de rau. La interior biserica este decorata cu fresce pictate de Rafael Popescu in anul 1982, in tempera, care au luat locul celor executate in anul 1960.

Ferestrele au vitralii demne de admirat, care au fost executate in Germania, la comanda Casei Regale, in anul 1902. Catapeteasma este din lemn de tei si metal argintat. Pe Sfanta Masa se afla o cruce din lemn imbracata in metal argintat de 0,80m/0,50m. Afectata de razboiul din anul 1916, biserica Sf Treime din Azuga a fost reparata in anul 1920. Biserica este inconjurata de o curte in care este amenajat un parculet, cu alei si straturi de flori, banci pentru odihna, o troita si un turn clopotnita. In fata lacasului de cult se afla Monumentul Eroilor din Razboiul de Independenta (1877-1878).

Adresa

  • Str Victoriei, nr 54, Azuga, Jud Prahova

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Azuga, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Sfanta Treime?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
romeo j

romeo-j

Este mai degraba un monument decat o biserica si mai mult nic inu ai zice ca are o asemenea istorie.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Casa Cerbului
Azuga, Prahova

Vezi pagina unitatii de cazare Casa Cerbului

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.