Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Sfantul Dimitrie a fostei Manastiri Bradu din Tisau, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Tisau, Romania precum: adresa Biserica Sfantul Dimitrie a fostei Manastiri Bradu, cum ajung la Biserica Sfantul Dimitrie a fostei Manastiri Bradu, program Biserica Sfantul Dimitrie a fostei Manastiri Bradu, preturi Biserica Sfantul Dimitrie a fostei Manastiri Bradu, poze Biserica Sfantul Dimitrie a fostei Manastiri Bradu, localizare pe harta Biserica Sfantul Dimitrie a fostei Manastiri Bradu si alte detalii Biserica Sfantul Dimitrie a fostei Manastiri Bradu.

  • Locatie: Tisau, Buzau, Romania

Biserica Sfantul Dimitrie a fostei Manastiri Bradu este situata pe raza satului Hales, comuna Tisau, pe malul stang al paraului Niscov.

A fost construita in anul 1634 si pictata intre 1640-1641. Este cunoscuta drept “manastirea Doamnei Neaga”, fiind refacuta de Doamna Neaga, sotia domnitorului Mihnea Turcitul (1577-1583; 1585-1591).

Biserica a fost vizitata de domnitorul Constantin Brancoveanu, care s-a ascuns aici in 1703, 1708 si 1711, cand era cautat de turci. Din porunca lui s-a construit Casa Domneasca, pe latura de vest a incintei fortificate.

Lacasul de cult apartine fostei manastiri-cetate Bradu.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Tisau, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Sfantul Dimitrie a fostei Manastiri Bradu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
romeo j

romeo-j

Din pacate in ziua de Rusalii am fost la fosta cetate dar nu am putut vedea si interiorul curtii si nici biserica pentru ca era incuiata. De asemenea, desi este monument istoric cred ca este urgenta nevoie de renovari si de ce nu de un …program de vizitare.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 5 ani

romeo j

romeo-j

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 5 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.