Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Sfantul Iacob din Praga, Cehia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Praga, Cehia precum: adresa Biserica Sfantul Iacob, cum ajung la Biserica Sfantul Iacob, program Biserica Sfantul Iacob, preturi Biserica Sfantul Iacob, poze Biserica Sfantul Iacob, localizare pe harta Biserica Sfantul Iacob si alte detalii Biserica Sfantul Iacob.

  • Locatie: Praga, Cehia
  • Adresa: Malá Štupartská 6
  • Transport - metrou: Náměstí Republiky
  • Program: 9.30am-pranz & 2-4pm

Biserica Sfantul Iacob din Praga, adapostita de o cladire splendida baroca de o mare frumusete, se afla pe strada Mala Stupartska (Stare Mesto) si este a doua ca marime din oras, dupa Catedrala Sf.Vitus. Fiind parte integranta din manastirea franciscana minorita din secolul al 13-lea, biserica a fost construita in anul 1232 de catre Vaclav I, in stil gotic, iar in secolul al 18-lea va fi reconstruita in stil baroc.

Biserica are interiorul bogat decorat, lacasul de cult fiind unul dintre cele mai valoroase din acest punct de vedere. Biserica Sfantul Iacob din Praga este structurata in trei nave, despartite de stalpi uniti prin arcade suprapuse pe doua niveluri. Stalpii sunt decorati pe ambele fete cu icoane si picturi in medalione. Pe partea interioara a arcadelor se afla altare decorate cu picturi in ancadramente, coloane corintice din marmura colorata si statui.

In biserica exista 21 de capele cu altare decorate cu lucrari de Jan Jiri Heinsh, Franz Voget, Petr Brandl si Vaclav Vavrinec Reiner. Altarul principal este decorat cu fresce executate de Václav Vavrinec Reiner, care descriu martirajul Sf. Iacob si statui, printre care se remarca statuia Sfantului Iacob. Tot in altarul principal se poate vedea statuia din lemn a Fecioarei Maria, o piesa nepretuita din secolul al 15-lea, considerata a avea puteri miraculoase, la care pelerinii au adus ofrande scumpe de-a lungul timpului.

Cel mai frumos mormant baroc din Boemia, mormantul contelui Vratislav de Mitrovice, proiectat de Jan Bernard Fischer de Erlachu, se afla in aceasta biserica. Mormantul este decorat cu sculpturi de Ferdinand Maxmilian Brokoff. Rezonanta speciala face ca monumentala biserica sa fie gazda multor concerte. Orga este opera unui celebru organist ceh, Avraam Stark din Loket. Instalata in 1705, orga functioneaza si astazi.

Plafonul boltit este construit in stil baroc decorat cu fresce executate in anul 1736, care reprezinta scene din viata Fecioarei Maria si Sfanta Treime, opere ale pictorului Francis Vogeta. Separat de nava centrala, corul adaposteste naosul arcuit, decorat cu stucaturi si insemnul Fratilor Minori, Sfantul Francisc si Crucificarea lui Isus.

Fatada este construita si decorata in stil baroc cu un turn pe partea sudica, cu trei portaluri, fiecare avand deasupra cate o fereastra de dimensiuni mici incadrata de un basorelief reprezenatand pe Sf. Francisc de Assisi, Sf. Iacob si Sf. Anton de Padova. Fatada a fost executata de Ottavio Mosto in anul 1900, in spiritului barocului italian si restaurata in anul 1995.

La atic, pe frontonul fatadei principale, se afla statuile Sfantului Joachim, Sfanta Ana, Sfanta Jana, Fecioara Maria si Isus. Iluminarea naturala este asigurata prin doua randuri de ferestre dispuse pe fatadele laterale. Cand intensitatea luminoasa a razelor solare este maxima, se asigura o explozie de lumina la interior, care face ca decorul sa fie ireal de frumos.

Jan Simon Panek a renovat biserica dupa un incediu in anul 1702, dandu-i aspectul baroc de astazi cu trei turle, trei clopotnite, dintre care una intr-un turn patrulater inalt de 60 m, cu ceas si cupola cu felinar, pe partea din spate. Turnul de la fatada, inalt de 50 m, este acoperit cu o cupola cu felinar. De-a lungul timpului biserica a fost locatia unor evenimente care au facut istorie: incoronarea si nunta lui Ioan de Luxemburg sau inmormantarea lui Carol al IV-lea.

Transport

  • Metrou: linia B – statia Namestí Republiky
  • Tramvai: 5, 8, 24, 26, 51, 54, 56 – statia Namestí Republiky
  • Autobuz: 207, 505, 511 – statia Namestí Republiky

Program de vizitare:

  • Zilnic: 9.30 – 12.00 ; 14.00 – 16.00

Preturi

  • Intrarea este libera

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Praga, Cehia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Sfantul Iacob?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.