Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Sfantul Ieronim din Rijeka, Croatia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Rijeka, Croatia precum: adresa Biserica Sfantul Ieronim, cum ajung la Biserica Sfantul Ieronim, program Biserica Sfantul Ieronim, preturi Biserica Sfantul Ieronim, poze Biserica Sfantul Ieronim, localizare pe harta Biserica Sfantul Ieronim si alte detalii Biserica Sfantul Ieronim.

  • Locatie: Rijeka, Primorsko-Goranska zupanija, Croatia
  • Adresa: Trg Riječke Revolucije
  • Telefon: tel, info: 051 332 181

Cu fatada sa eleganta in stil baroc tarziu, Biserica Sf Ieronim din Rijeka se afla pe aripa de est a Palatului Municipal. Biserica a inceput sa fie construita impreuna cu complexul manastirii augustiniene de Contele Devin, in timpul domniei lui Ugon II, in anul 1315 si a fost terminata in timpul domniei lui Ugon IV in anul 1408. Biserica Sf Ieronim adaposteste sanctuarul acestei dinastii.

Finalizata in anul 1363, Biserica Sf Ieronim a fost renovata de mai multe ori in decursul secolelor. Cutremurele din anul 1750 si cel din anul 1768 au deteriorat grav biserica, care a fost renovata in stil baroc si i s-a construit fata de azi.

La interior, biserica are altare baroce, altarul principal fiind atribuit lui Antonio Michelazzio si cele doua altare laterale pietrarului Capovilla din Rijeka. Singurele ramasite gotice sunt contraforturile si ferestrele arcuite de pe partea de sud a sanctuarului. Cea mai veche parte a bisericii este sanctuarul care adaposteste capele familiale ale contilor de Devin, tezaurul calugarilor augustinieni, capelele familiale ale lui Giuseppe Minolio si Claudio Marburg, datand din anul 1676.

In nava bisericii au avut loc 23 de golfuri in care au fost ingropati aristocratii din oras, pana in momentul in care Imparatul Iosif al II-lea a interzis mormintele in biserici. Pietrele funerare au fost indepartate in anul 1880, cand biserica a capatat o podea noua, si au fost mutate intr-o locatie din manastire.

Capela Sfintei Treimi, aflata in biserica Sf Ieronim, este un exemplu exceptional de arhitectura gotica de pe coasta Kvarner. Capela a fost ridicata de catre Martin si Margareta Raunacher si a adapostit mormintele familiei lor. Pe partea de nord a holului se afla Capela Madonna Imaculata, numita asa din anul 1578. Familiile Paradiso (1680), Troyer (1685) si Benzoni (1716) au mormintele localizate in capela.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Rijeka, Croatia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Sfantul Ieronim?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.