Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Sfantul Ilie din Bailesti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Bailesti, Romania precum: adresa Biserica Sfantul Ilie, cum ajung la Biserica Sfantul Ilie, program Biserica Sfantul Ilie, preturi Biserica Sfantul Ilie, poze Biserica Sfantul Ilie, localizare pe harta Biserica Sfantul Ilie si alte detalii Biserica Sfantul Ilie.

  • Locatie: Bailesti, Dolj, Romania

Biserica Sfantul Ilie din Craiova a fost ridicata de vornicul Ilie Otetelisanu cu hramul Sfantul Proroc Ilie, intre anii 1710-1715.

Sfantul Ilie este cea mai centrala biserica din oras, cuprinsa in inima centrului negustoresc.

Biserica Sfantul Ilie este un edificiu de dimensiuni restranse, construit dupa stilul brancovenesc. La mijlocul sec.al 19-lea, in Oltenia s-au folosit mesteri din Transilvania pentru edificarea de biserici. Mesterii transilvaneni au impus stilul si planurile lor de constructie rezultand astfel un edificiu asemanator cu o magazie mare, mai ingrijita, finisata.

In anii 1889-1890, biserica a fost refacuta de membrii familiei ctitorului. A aparut o biserica luxoasa cu exteriorul decorat din caramizi aparente, de culoare galbuie, cu o arhitectura greu de precizat, dar cu siguranta, netraditionala.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Bailesti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Sfantul Ilie?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.