Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Sfantul Karl din Viena, Austria. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Viena, Austria precum: adresa Biserica Sfantul Karl, cum ajung la Biserica Sfantul Karl, program Biserica Sfantul Karl, preturi Biserica Sfantul Karl, poze Biserica Sfantul Karl, localizare pe harta Biserica Sfantul Karl si alte detalii Biserica Sfantul Karl.

  • Locatie: Viena, Austria

Biserica Sfantul Karl este o biserica din Viena care poarta hramul Sf. Carol Borromeo si care a fost proiectata de J. B. Fischer von Erlach si de fiul acestuia. Este cea mai importanta cladire religioasa in stil baroc a capitalei Austriei. Imparatul Carol al VI-lea a promis ca o va construi in 1713, cand ciuma a lovit Viena, iar in 1737 biserica a fost dedicata Sf. Carol Borromeo, unul din sfintii evocati in timpul ciumei.

In 1738 a fost predata Cavalerilor de Malta, iar in 1783 a fost declarata prebenda imperiala. Imensa cladire baroca are o lungime de circa 80 de metri si o latime de 60 de metri. Domul se ridica pana la o inaltime de 72 de metri. Constructia bisericii a costat 304.000 de guldeni. Toate tarile supuse Coroanei au fost nevoite sa contribuie, ca o amenda pentru distrugerea deliberata a capelei Ambasadei Austriei. Sunt multe de vazut in aceasta biserica cu zona sa centrala ovala si inalta, doua capele mari pe laterale si alte patru mai mici in colturi. Relieful de pe metope descrie faptul ca ciuma a fost invinsa. Inscriptia in limba latina inseamna: “Imi indeplinesc juramantul in fata celor cu frica de Domnul”.

Pilonii triumfali sunt inspirati din Columna lui Traian din Roma si au o inaltime de 33 de metri. Relieful lor in spirala descrie scene din viata Sf. Carol Borromeo si in varful lor este sculptata coroana imperiala, chiar deasupra felinarelor.

Interiorul luminos este dominat de fresce ale lui Rottmayr pe dom. Acestea reprezinta apoteoza Sfantului Carol si petitia ca ciuma poate fi prevenita. Pe partea stanga, un inger cu o torta arzand sa foc Bibliei lui Luther care a cazut la pamant. Tot Rottmayr a realizat si fresca de pe cutia orgii care o infatiseaza pe Sf. Cecilia care canta cu ingerii. Subiectul Altarului Inalt este ridicarea la cer a Sf. Carol Borromeo. Decorul sculptural cu nori in spatele Altarului Inalt este bazat pe modele ale lui J. B. Fischer von Erlach. Pictura Adormirea Maicii Domnului de pe partea stanga a Altarului Inalt este realizata de Sebastiani Ricci si cea a Sf. Elisabeta de Turingia de pe partea dreapta apartine lui Daniel Gran. Langa piscina mare din fata bisericii se afla o sculptura de Henry Moore numita “Hill Archer”.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Viena, Austria? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Sfantul Karl?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.