Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Sfantul Nicolae din Fagaras, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Fagaras, Romania precum: adresa Biserica Sfantul Nicolae, cum ajung la Biserica Sfantul Nicolae, program Biserica Sfantul Nicolae, preturi Biserica Sfantul Nicolae, poze Biserica Sfantul Nicolae, localizare pe harta Biserica Sfantul Nicolae si alte detalii Biserica Sfantul Nicolae.

  • Locatie: Fagaras, Brasov, Romania

Biserica „Sfantul Nicolae", ctitorie a lui Constantin Brancoveanu, se afla pe strada Tudor Vladimirescu, numarul 6. A fost inaltata cu daniile domnitorului si ale sotiei sale Doamna Marica, dupa cum arata inscriptia de la intrare, intre 17 iunie 1697 si 30 septembrie 1698.

Pictura din naos si altar a fost facuta de Preda Zugravul din Campulung. Pronaosul a fost pictat pe cheltuiala Jupanului Nitu Patrascu – cinstit mester batran" din breasla timarilor. Din anul 1721 pastreaza in interior frumoase picturi murale.

Biserica are un plan dreptunghiular alungit cu pridvor, pronaos si naos, incheiat cu absida semicirculara in interior, poligonala in exterior. Deasupra pronaosului se ridica turnul clopotnitei. Pridvorul, absida altarului, precum si toate incaperile sunt prevazute cu cupole. Usa splendid sculptata are deasupra pisania, in mijlocul careia se afla stema Tarii Romanesti.

Ferestrele sunt impodobite cu sculpturi in piatra. Cornisa de sub acoperis si stalpii octogonali din tinda apartin stilului brancovenesc. Iconostasul din lemn, cu portiuni poleite cu aur este impodobit cu sculpturi si picturi.

Modelul acestei biserici este capela Palatului Brancovenesc de la Mogosoaia ridicata in 1688. La randul ei, biserica din Fagaras a fost modelul dupa care mesterii din satele din jur s-au inspirat la ridicarea multor monumente in satele fagarasene.

Biserica a fost renovata in 1921-1922 si in prezent este declarata monument de arhitectura.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Fagaras, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Sfantul Nicolae?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.