Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Sfantul Nicolae din Praga, Cehia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Praga, Cehia precum: adresa Biserica Sfantul Nicolae, cum ajung la Biserica Sfantul Nicolae, program Biserica Sfantul Nicolae, preturi Biserica Sfantul Nicolae, poze Biserica Sfantul Nicolae, localizare pe harta Biserica Sfantul Nicolae si alte detalii Biserica Sfantul Nicolae.

  • Locatie: Praga, Cehia
  • Adresa: Staroměstské náměstí
  • Transport - metrou: Staroměstská
  • Program: pranz-4pm Lun, 10am-4pm Mar-Sam, pranz-3pm Dum

Exista o multime de biserici baroce impresionante in Praga, dar Biserica Sfantul Nicolae situata in piata din Centrul Vechi este una din cele mai frumoase datorita frescelor colorate, a feroneriilor complicate si a stucului care decoreaza interiorul.

O biserica romanica a fost construita in acest loc inca din secolul 13. Biserica a servit drept biserica parohiala a Orasului Vechi din Praga pana la deschiderea bisericii Tyn din apropiere. Infrangerea armatei Boemiei in batalia de pe Muntele Alb, din anul 1620, a pus capat libertatii religioase din oras si biserica a fost predata ordinului benedictin. In secolul 18, benedictinii l-au insarcinat pe arhitectul Kilian Ignaz Dientzenhofer cu proiectarea unei biserici noi. Dientzenhofer, un arhitect baroc recunoscut, a inceput constructia in anul 1732 si noua biserica Sfantul Nicolae a fost sfintita 5 ani mai tarziu, in anul 1737. Intre 1870 si 1914, biserica a fost folosita de congregatia ortodoxa rusa. Ulterior a gazduit un depozit si chiar o garnizoana. Astazi, biserica este detinuta si gestionata de biserica husita.

La vremea construirii, Biserica Sfantul Nicolae din Praga era ascunsa in spatele Casei Krenn. Abia dupa ce aceasta a fost demolata, in anul 1902, fatada baroca a bisericii a devenit vizibila din piata din Centrul Vechi. Fatada alba este decorata cu o multime de statui, opere ale lui Antonín Braun, fratele faimosului Matthias Braun. Biserica are doua turle si un dom mare octogonal.

Interiorul minunat al bisericii a fost inspirat din capela St. Louis-des-invalides din Paris. In anul 1781, dupa ce imparatul Iosif al II-lea a ordonat inchiderea tuturor manastirilor fara o functie sociala, multe ornamente au fost indepartate din biserica. Dar interiorul este magnific, cu decoratiuni delicate din stuc realizate de Bernardo Spinetti si fresce desosebit de frumoase pe tavan, pictate de artistul bavarez Cosmas Damian Asam. Frescele descriu scene din vietile sfintilor Nicolae si Benedict.

Biserica Sfantul Nicolae din Orasul Vechi din Praga nu este singura biserica cu acest nume din oras. Mai exista una, la fel de magnifica, peste raul Vltava, in Mala Strana. Aceasta biserica a fost construita de acelasi arhitect, dupa un proiect al tatalui sau Christoph Dientzenhofer.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Praga, Cehia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Sfantul Nicolae?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.