Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Sfantul Nicolae din Roznov, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Roznov, Romania precum: adresa Biserica Sfantul Nicolae, cum ajung la Biserica Sfantul Nicolae, program Biserica Sfantul Nicolae, preturi Biserica Sfantul Nicolae, poze Biserica Sfantul Nicolae, localizare pe harta Biserica Sfantul Nicolae si alte detalii Biserica Sfantul Nicolae.

  • Locatie: Roznov, Neamt, Romania

Biserica Sfantul Nicolae din Roznov se afla in centrul orasului si a fost ctitorita la inceputul secolului XX de catre colonelul Gheorghe Ruset Roznovanu, cunoscut om politic.

Biserica are o arhitectura neobisnuita ce nu are nimic in comun cu lacasurile de cult specific moldovenesti. Influentele sunt de natura rusa, ctitorul urmand scoala de ofiteri din Petersburg, fiind un mare admirator al civilizatiei slavilor orientali.

Constructia este in forma de cruce cu bratele egale, fiind cu piatra la exterior, dandu-i o infatisare impozanta. Acoperisul este dominat de o turla bulbata, specifica bisericilor rusesti si bogat ornamentata. Temelia este folosita si pe post de cripta funerara, adapostind mormintele familiei Roznovanu.

Catapeteasma a fost executata la Moscova in anul 1892, din bronz aurit. Pictura interioara cuprinde cateva compozitii de mare valoare. Foarte expresive sunt scenele Invierii si Nasterii Domnului, Fecioara cu Pruncul, precum si cele doua tablouri de la intrare, dedicate colonelului Roznovanu, sotiei sale Alexandrina si fiului lor.

Hramurile bisericii sunt Sfantul Ierarh Nicolae si Sfantul Alexandru.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Roznov, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Sfantul Nicolae?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.