Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Sfantului Nicolae a fostului Schit Balteni din Balteni, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Balteni, Romania precum: adresa Biserica Sfantului Nicolae a fostului Schit Balteni, cum ajung la Biserica Sfantului Nicolae a fostului Schit Balteni, program Biserica Sfantului Nicolae a fostului Schit Balteni, preturi Biserica Sfantului Nicolae a fostului Schit Balteni, poze Biserica Sfantului Nicolae a fostului Schit Balteni, localizare pe harta Biserica Sfantului Nicolae a fostului Schit Balteni si alte detalii Biserica Sfantului Nicolae a fostului Schit Balteni.

  • Locatie: Balteni, Ilfov, Romania

Biserica Sfantului Nicolae a fostului Schit Balteni se afla in comuna Peris, judetul Ilfov si a fost ridicata de catre voievodul Radu Negru la sfarsitul secolului XVI. Acesta a avut un vis inaintea unei lupte cu tatarii si a ridicat fortareata pentru adapost si loc de rugaciune.

Biserica a fost refacuta din temelii in anul 1626 de catre vornicul Hrizea Coconu stapanul satului Balteni, in timpul domniei lui Radu Mihnea Voievod. Aceasta a fost incendiata de catre tatari.

Constructia este din caramida, nepictata, cu acoperis din sindrila. Zidurile groase dau aspectul de cetate. Biserica nu se incadreze in niciun tipar din punct de vedere arhitectural, fiind unicat pe aceste meleaguri.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Balteni, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Sfantului Nicolae a fostului Schit Balteni?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.