Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Sfantului Stefan al Bulgarilor din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Biserica Sfantului Stefan al Bulgarilor, cum ajung la Biserica Sfantului Stefan al Bulgarilor, program Biserica Sfantului Stefan al Bulgarilor, preturi Biserica Sfantului Stefan al Bulgarilor, poze Biserica Sfantului Stefan al Bulgarilor, localizare pe harta Biserica Sfantului Stefan al Bulgarilor si alte detalii Biserica Sfantului Stefan al Bulgarilor.

  • Locatie: Istanbul, Turcia
  • Adresa: Mürsel Paşa Caddesi 85 Fener Fener
  • Transport - autobuz: 33ES, 90, 44B, 36C, 399B&C de la Eminönü, 55T de la Taksim
  • Telefon: 212-521 1121

Biserica Sf Stefan este o biserica ortodoxa apartinand etniei bulgare din Istanbul, a carei constructie a fost finalizata in anul 1898. Este localizata in cartierul Fatih si este renumita pentru ca este realizata din fonta. Proiectul i-a apartinut lui Hovsep Aznavur, un armean care locuia in Istanbul. Scheletul bisericii a fost facut din otel acoperit cu placi de metal.

Piesele prefabricate, cu o greutate de 500 de tone, au fost produse in Viena, intre 1893-1896 si transportate la Istanbul cu nave pe Dunare si Marea Neagra. Pe aceeasi locatie a existat o biserica din lemn care a ars intr-un incediu. Biserica bogat ornamentata este o basilica in forma de cruce cu trei cupole. Din punct de vedere arhitectural, biserica Sf Stefan este construita in stil neo–gotic combinat cu neo–baroc. Altarul se afla in partea ce da spre Cornul de Aur. Biserica are o clopotnita de 40 de metri inaltime, cu sase clopote, ce se ridica deasupra pronaosului.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Sfantului Stefan al Bulgarilor?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.