Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Sfintii Atanasie si Chiril din Iasi, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Iasi, Romania precum: adresa Biserica Sfintii Atanasie si Chiril, cum ajung la Biserica Sfintii Atanasie si Chiril, program Biserica Sfintii Atanasie si Chiril, preturi Biserica Sfintii Atanasie si Chiril, poze Biserica Sfintii Atanasie si Chiril, localizare pe harta Biserica Sfintii Atanasie si Chiril si alte detalii Biserica Sfintii Atanasie si Chiril.

  • Locatie: Iasi, Iasi, Romania

Biserica Doamnelor – Sfintii Atanasie si Chiril ai Alexandriei – este o biserica ortodoxa amplasata in centrul vechi al orasului Iasi, construita intre anii 1672-1674.

Biserica este realizata in stilul celor moldovenesti de la mijlocul secolului XVII, ridicata in plan triconc, cu pridvor, pronaos, naos si altar. Intrarea se face prin latura sudica. Peretii interiori nu sunt pictati, fiind impodobiti doar cu icoane.

Biserica poseda doua clopote mari din secolul al XVIII-lea, un potir din 1856, icoana Maicii Domnului imbracata in argint (din 1845), carti bisericesti in slavona, greaca si chirilica, din secolul al XVIII-lea.

Hramul bisericii este sarbatorit la 18 ianuarie.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Iasi, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Sfintii Atanasie si Chiril?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.