Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Sfintii Imparati din Ploiesti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Ploiesti, Romania precum: adresa Biserica Sfintii Imparati, cum ajung la Biserica Sfintii Imparati, program Biserica Sfintii Imparati, preturi Biserica Sfintii Imparati, poze Biserica Sfintii Imparati, localizare pe harta Biserica Sfintii Imparati si alte detalii Biserica Sfintii Imparati.

  • Locatie: Ploiesti, Prahova, Romania

Inaltata sub hramul ‘Sfintii Constantin si Elena’, Biserica Sfintii Imparati din Ploiesti incearca sa imite arhitectura Manastirii Argesului. Este situata pe strada I.L. Caragiale nr.9, fiind construita pe locul a doua biserici vechi.

Arhitectura bisericii impresioneaza prin coloanele puternice de la fatada si cele din interior, precum si prin cele patru turle bine proportionate si ornamentate. Pictura interioara este deosebita prin culorile armonioase si peisajul bogat, portretele remarcabile cu plasticitate si expresie, precum si prin tonurile calde si cu maiestrie imbinate. Temele picturilor sunt dominatede actiune, insufletind personajele expuse. Interiorul bisericii reprezinta o adevarata enciclopedie crestina, marturie a esentei si spiritului ortodox.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Ploiesti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Sfintii Imparati?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
RobertCodescu

robertcodescu

Una din bisericile impunătoare ale Ploieştiului, un obiectiv turistic în adevăratul sens al cuvântului, un punct de reper pentru ploieşteni şi nu numai.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 8 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.