Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Sfintii Ingeri din Horezu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Horezu, Romania precum: adresa Biserica Sfintii Ingeri, cum ajung la Biserica Sfintii Ingeri, program Biserica Sfintii Ingeri, preturi Biserica Sfintii Ingeri, poze Biserica Sfintii Ingeri, localizare pe harta Biserica Sfintii Ingeri si alte detalii Biserica Sfintii Ingeri.

  • Locatie: Horezu, Valcea, Romania

Biserica Sfintii Ingeri din judetul Valcea a fost declarata monument istoric. Se afla la aproximativ 50 de kilometri vest de Ramnicu-Valcea, pe DN 67, fiind considerata cea mai reprezentativa constructie in stil brancovenesc din intreaga tara.

A fost zidita in anul 1700. Pictura in fresca a bisericii, care acopera in intregime interiorul acesteia si care a fost pastrata pana astazi, intr-o stare foarte buna, a fost zugravita in anul 1757, din grija parintele staret Dionisie Balacescu.

Arhitectura acesteia este una deosebit de simpla, asemanandu-se cu alte biserici din judetul Valcea (Bolnita din Bistrita, Bolnita de la Arhiepiscopia din Valcea, Biserica Balanesti). Biserica este varuita in alb, un singur brau colorat incinagandu-i silueta robusta. Neavand turla, aceasta se aseamana cu o nava, cu o corabie care asteapta apele.

Pridvorul bisericii inchinate Sfintilor Ingeri din Hurezi este unul unic in arhitectura romaneasca. Privita de sus, biserica este unitara, acoperisul acesteia fiind de forma perfect ovala. La nivelul solului insa, biserica se termina brusc, mai inainte de terminarea acoperisului, astfel incat o parte semnificativa a acestuia sta suspendata in aer, sprijinindu-se pe cativa stalpi de lemn. In bolta pridvorului, imediat sub acoperis, se afla asezat si un clopot mare.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Horezu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Sfintii Ingeri?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

O bisericita mica, covheta plina de mister si traditie, dar si credinta crestina adevarata. Este situata foarte aproape de mai cunoscuta Sf. Manastire Hurezi.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.