Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Sfintii Voievozi din Ploiesti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Ploiesti, Romania precum: adresa Biserica Sfintii Voievozi, cum ajung la Biserica Sfintii Voievozi, program Biserica Sfintii Voievozi, preturi Biserica Sfintii Voievozi, poze Biserica Sfintii Voievozi, localizare pe harta Biserica Sfintii Voievozi si alte detalii Biserica Sfintii Voievozi.

  • Locatie: Ploiesti, Prahova, Romania

Biserica Sfintii Voievozi, a fost construita sub hramurile "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil&quot si "Sfantul Antonie cel Mare&quot, in anul 1628, fiind al doilea lacas de cult, ca vechime, din Ploiesti.

Este situata pe strada Stefan cel Mare nr. 23, fiind inaltata pe locul unei vechi biserici din lemn, construita de macelari, cu hramul de "Sfintii Ingeri&quot. De la biserica initiala se mai pastreaza 4 stalpi de stejar pe care se sprinjina coloana cafasului.

Interiorul bisericii este decorat cu picturi impresionante, realizate in anul 1983, in tehnica tempera, pastrandu-se, in pridvor, 6 medalioane cu chipurile unor sfinti mucenici din picture veche. Picturile de pe catapeteasma sunt imbracate in armura de argint.

Alaturi de celelalte lacasuri de cult din oras, Biserica Sfintii Voievozi inscrie Ploiestiul in lista celor mai vizitate orase alte tarii.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Ploiesti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Sfintii Voievozi?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.