Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Sfintii Voievozi din Tandarei, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Tandarei, Romania precum: adresa Biserica Sfintii Voievozi, cum ajung la Biserica Sfintii Voievozi, program Biserica Sfintii Voievozi, preturi Biserica Sfintii Voievozi, poze Biserica Sfintii Voievozi, localizare pe harta Biserica Sfintii Voievozi si alte detalii Biserica Sfintii Voievozi.

  • Locatie: Tandarei, Ialomita, Romania
  • Adresa: Strada Perlea Ionel nr. 5

Biserica Sfintii Voievozi din Tandarei, Ialomita, este o biserica de rit ortodox, monument istoric, cu hramul Sf. Arh. Mihail si Gavril, construita in anul 1839, in timpul domniei lui Dimitrie Ghica, de catre Filip Lens (Linche). Acesta a fost un descendent dintr-o familie cu origini florentine si franceze, nascut in Bucuresti in anul 1779, care a ocupat pe rand dregatoriile de clucer, mare vornic, mare vistiernic si mare logofat al dreptatii (ministru al justitiei). Filip Lens a avut mosii intinse in judetul Ialomita, la Tandarei, Luciu si Marculesti.

Din punct de vedere arhitectural, biserica este construita din zid, tip nava, cu turla pe pronaos. In pridvorul bisericii se afla stema si pomelnicul sapat in piatra al familiei ctitorului. Intre anii 1925-1929, biserica a fost restaurata. In anul 1931 biserica a fost repictata de Tache Saroceanu si Stefan Constantinescu in stil bizantin.

Icoanele din catapeteasma sunt de provenienta orientala. Biserica Sfintii Voievozi din Tandarei a fost inzestrata de ctitor, pe langa icoanele valoroase din catapesteasma, cu candele, potire, tiplota, o Evanghelie cu coperti de argint, precum si cateva carti tiparite in prima jumatate a secolului 19. Multe odoare ale bisericii au disparut in incendiul pus de bulgari in timpul razboiului din anul 1916.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Tandarei, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Sfintii Voievozi?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.