Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Sfintilor Fabian si Sebastian din Rijeka, Croatia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Rijeka, Croatia precum: adresa Biserica Sfintilor Fabian si Sebastian, cum ajung la Biserica Sfintilor Fabian si Sebastian, program Biserica Sfintilor Fabian si Sebastian, preturi Biserica Sfintilor Fabian si Sebastian, poze Biserica Sfintilor Fabian si Sebastian, localizare pe harta Biserica Sfintilor Fabian si Sebastian si alte detalii Biserica Sfintilor Fabian si Sebastian.

  • Locatie: Rijeka, Primorsko-Goranska zupanija, Croatia

Biserica Sfintilor Fabian si Sebastian se afla in orasul vechi Rijeka, pe o straduta ingusta din centrul medieval, construita pe ruinele vechiului asezamant roman Tarsatika. Biserica a fost construita in anul 1562 de catre Joannis Dotich Castaldi. Biserica a fost renovata in anul 1885, in conformitate cu proiectul lui G. Paulinich, care a fost inspirat de fatada catedralei si a primit aspectul sau de astazi. In anul 1986, biserica a fost renovata din nou.

Biserica Sfintilor Fabian si Sebastian, desi modesta in marime, este totusi de mare importanta in istoria culturii din Rijeka, deoarece a fost dedicata patronului spiritual al ciumei. Aceasta boala a decimat jumatate din Europa in Evul Mediu, si chiar in regiunea Rijeka, orasul a reusit sa scape de aceasta molima. Ca un semn de recunostinta pentru disparitia ciumei, la sfarsitul secolului al 13-lea, aici a fost construita initial o biserica mica, apoi inlocuita in secolul al 16-lea de o biserica in stil baroc, asa cum arata inscriptia de deasupra intrarii in biserica, datata 1562.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Rijeka, Croatia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Sfintilor Fabian si Sebastian?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.