Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica si Manastirea Franciscana din Odorheiu Secuiesc, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Odorheiu Secuiesc, Romania precum: adresa Biserica si Manastirea Franciscana, cum ajung la Biserica si Manastirea Franciscana, program Biserica si Manastirea Franciscana, preturi Biserica si Manastirea Franciscana, poze Biserica si Manastirea Franciscana, localizare pe harta Biserica si Manastirea Franciscana si alte detalii Biserica si Manastirea Franciscana.

  • Locatie: Odorheiu Secuiesc, Harghita, Romania

Biserica Franciscana din Odorheiu Secuiesc a fost construita intre anii 1728-1779 si imbina elementele perioadei de tranzitie dintre baroc si clasicism. Poarta de intrare dintre cele doua turnuri este construita in stil renascentist.

Cunoscut sub numele de biserica calugarilor, edificiul are o lungime de 36 m, latime de 17 m si inaltime de 14 m, are sapte altare, o orga de 200 de ani, iar in turnul estic se afla doua clopote.

Timp de 143 de ani (1784-1927) aici a funcţionat o scoala elementara. Dupa al II-lea razboi mondial a fost folosit ca depozit, iar mai tarziu transformat in internat. Interzicerea ordinului din 1951 a insemnat sfarsitul acestei confesiuni.

In prezent biserica este romano-catolica.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Odorheiu Secuiesc, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica si Manastirea Franciscana?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Oferte turistice Odorheiu Secuiesc