Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica si Manastirea Sf Nicolae din Korcula, Croatia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Korcula, Croatia precum: adresa Biserica si Manastirea Sf Nicolae, cum ajung la Biserica si Manastirea Sf Nicolae, program Biserica si Manastirea Sf Nicolae, preturi Biserica si Manastirea Sf Nicolae, poze Biserica si Manastirea Sf Nicolae, localizare pe harta Biserica si Manastirea Sf Nicolae si alte detalii Biserica si Manastirea Sf Nicolae.

  • Locatie: Korcula, Korcula, Croatia

Biserica dominicana si manastirea Sfantul Nicolae din Korcula au fost construite la sfarsitul secolului al 15-lea (1490–1506) nu departe de centrul istoric al orasului. In timpul asediului orasului Korcula din 1571, turcii au jefuit apoi au ars manastirea, care a fost reconstruita la inceputul secolului al 17-lea, in timp ce biserica a fost marita cu adaugarea unui al doilea culoar. Acest complex impresionant este situat chiar langa coasta, in timp ce in fata bisericii se afla o mica curte pavata, inconjurata de pini si gradini.

Manastirea este o cladire strict inchisa de ziduri puternice, aproape fara decoratiuni. Pe partea indreptata catre mare, exista doua balcoane mici baroce. In interiorul manastirii, cladirea sa este un simplu patrulater, datand din secolul al 16-lea, cu o mica gradina in centru si inconjurata de coloane cu o pergola. Biserica este alcatuita din doua nave mari dreptunghiulare fara absida, in timp ce pe partea din spate este un turn clopotnita acoperit de o cupola baroca.

Partea din fata a fiecarei parti a bisericii se incheie cu un fronton triunghiular, portalul naosului din vest este mai vechi, executat in stil gotic, in timp ce cel al culoarului de est este executat in stil baroc. In partile superioare ale ambelor nave sunt rozete. Interiorul include doua bolti, in timp ce coloanele care despart navele sunt decorate cu un model de relief stil baroc floral, datand din secolul al 17-lea.

Altarele sunt realizate din marmura. Pe altarul ridicat in anul 1629 (in culoarul de est), al Sf. Nicolae, se afla un triptic executat de pictorul italian Bandissero D’Anna, in secolul al 17-lea. In acelasi culoar se mai afla un altar mare de marmura datand din anul 1757, cu o pictura a Maicii Domnului, activitate a scolii de pictura de la gurile golfului Kotor, din secolul al 17-lea. Pe altarul din culoarul de vest este pictura martiriului Sf. Petru, copie identica a unui tablou de Titian, realizate in secolul al 18-lea. Pe partea dispre mare se afla pictura baroca lui San Domenico, opera unui artist dalmat din secolul al 17-lea.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Korcula, Croatia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica si Manastirea Sf Nicolae?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.