Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Stolnicului din Targoviste, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Targoviste, Romania precum: adresa Biserica Stolnicului, cum ajung la Biserica Stolnicului, program Biserica Stolnicului, preturi Biserica Stolnicului, poze Biserica Stolnicului, localizare pe harta Biserica Stolnicului si alte detalii Biserica Stolnicului.

  • Locatie: Targoviste, Dambovita, Romania

Biserica Stolnicului din Targoviste se afla pe strada Stolnicul Constantin Cantacuzino, nr.4. Biserica a fost construita in anul 1705, in plan dreptunghiular, cu pridvor, naos patrat cu cupola si altar, la comanda Stolnicului Constantin Cantacuzino. Ulterior a fost refacuta de catre Raducanu Dudau. Naosul are deasupra lui doua turle mici sustinute de arce pe console. Altarul are la interior forma circulara, iar la exterior forma poligonala. Interiorul este decorat cu fresce realizate de mesterul Pavel Ionescu, in anul 1925. La exterior, lacasul de cult a fost decorat cu medalioane cu picturi realizate in secolul al 19-lea. In biserica exista un spatiu expozitional care expune carti, icoane, obiecte de cult.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Targoviste, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Stolnicului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel King
Targoviste, Dambovita

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel King

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.