Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Strei din Strei, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Strei, Romania precum: adresa Biserica Strei, cum ajung la Biserica Strei, program Biserica Strei, preturi Biserica Strei, poze Biserica Strei, localizare pe harta Biserica Strei si alte detalii Biserica Strei.

  • Locatie: Strei, Hunedoara, Romania

Biserica Strei a fost construita in sec. XIII, in actuala localitate cu acelasi nume din judetul Hunedoara, pe malul raului Strei. Constructia imbina stiluri locale cu stiluri romano-gotice, impresionand prin originalitate.

Biserica din Strei este unul dintre cele mai vechi lacasuri orodoxe de cult, un adevarat monument religios si de arhitectura. Arheologii au descoperit aici urme ale unei vechi asezari umane.

Construita in intregime din piatra, biserica are un turn-clopotnita asezat in vestul naosului, ridicat pe trei nivele si care isi pastreaza acoperisul original. In exteriorul acestuia au fost descoperite fragmente dintr-un sarcofag roman si fragmente de pictura, in special pe laturile de sud si est.

Daca doriti sa vizitati Biserica Strei sau sa luati parte la liturghie, singura ocazie in care o puteti face este odata cu sarbatorirea Adormirii Maicii Domnului, in data de 8 septembrie.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Strei, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Strei?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.