Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul din Alunis, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Alunis, Romania precum: adresa Biserica Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul, cum ajung la Biserica Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul, program Biserica Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul, preturi Biserica Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul, poze Biserica Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul, localizare pe harta Biserica Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul si alte detalii Biserica Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul.

  • Locatie: Alunis, Buzau, Romania

Biserica Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul din Alunis se afla pe Culmea Martiriei, comuna Colti, judetul Buzau si face parte din complexul schiturilor rupestre Alunis, fiind considerata monument istoric si de arhitectura religioasa.

Biserica este unul dintre cele mai vechi lacasuri de cult crestine de pe teritoriul Romaniei, fiind atestata documentar in anul 1351, ca schit de calugari pana in anul 1871, dupa care a devenit biserica ortodoxa a satului.

Constructia a fost sapata in stanca in anul 1274, de catre doi ciobani, Vlad si Simion, care-si pasteau turmele prin aceste locuri. Numele acestora se gasesc daltuite in piatra, in inscriptia din altar.

Pe creasta stancii in care este sapata biserica, a fost amenajat un loc de odihna, meditatie si observatie, aici fiind cioplit in piatra un jilt iar in jurul bisericii si a jiltului sunt sapate numeroase cruci.

Intre anii 1840-1850 a fost construit pridvorul de lemn de la intrarea in biserica.

Hramul bisericii este Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Alunis, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.