Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Targului din Targoviste, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Targoviste, Romania precum: adresa Biserica Targului, cum ajung la Biserica Targului, program Biserica Targului, preturi Biserica Targului, poze Biserica Targului, localizare pe harta Biserica Targului si alte detalii Biserica Targului.

  • Locatie: Targoviste, Dambovita, Romania

Biserica Targului din Targoviste se afla pe strada Ion Heliade Radulescu, la nr. 2 si are hramurile ‘Adormirea Maicii Domnului’ (1824), ‘Prea Sfintei Nascatoare de Dumnezeu’, ‘Sfantul prooroc Ilie Tezveteanul’ (1824).

Construita pe locul unde se aflau niste ruine, biserica avea sa fie construita la rosu (fara zugraveli), in anul 1654, de catre logofatul Radu si sfintita in acest an de catre Udriste Nasturel. Biseroca era prevazuta cu pridvor, pronaos, naos trilobat cu turla tip Cozia si altar. Trei arcade sustinute de doi stalpi separa naosul de pronaos. Deasupra pronaosului se afla doua turle mici. Pridvorul are bolta semicilindrica sustinuta de stalpi octogonali uniti intre ei prin opt arcade.

La exterior biserica este decorata prin tehnica sgrafitto (pictura murala in alb si negru) si apoi zugravita pe tencuiala in benzi rosii si albe iar ferestrele au ancadramente. Dinu Bogasierul va lua initiativa de a picta biserica in secolul al 18-lea. Icoanele au fost pictate de iconografii Nicolae Zugrav (1821) si Thanase Anghel (1849).

De-a lungul timpului biserica a suferit renovari si reparatii. In anul 1787 s-a reparat acoperisul la pridvor (tinda) si s-au pictat icoane. In anul 1820 s-a refacut acoperisul turlelor de pe pronaos. In anul 1875 biserica a fost din nou reparata. Cutremurul din 1940 ii darama turla de deasupra naosului, care va fi reparata in anul 1943. Intre anii 1974-1976 biserica este restaurata in totalitate.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Targoviste, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Targului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel King
Targoviste, Dambovita

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel King

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.