Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Tuturor Sfintilor din Korcula, Croatia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Korcula, Croatia precum: adresa Biserica Tuturor Sfintilor, cum ajung la Biserica Tuturor Sfintilor, program Biserica Tuturor Sfintilor, preturi Biserica Tuturor Sfintilor, poze Biserica Tuturor Sfintilor, localizare pe harta Biserica Tuturor Sfintilor si alte detalii Biserica Tuturor Sfintilor.

  • Locatie: Korcula, Korcula, Croatia
  • Adresa: Centrul Vechi

Biserica Tuturor Sfintilor din Korcula este situata in sud-estul orasului, in imediata apropiere a zidurilor cetatii. Biserica exista din secolul al 13-lea si dupa o serie de operatiuni de constructie, a primit aspectul baroc actual in secolul al 18-lea. Pe fatada sa se afla un turn inalt cu clopot construit in anul 1749. Interiorul bisericii este construit cu un naos si altar. In spatele altarului-Ciborium, constrit in secolul al 15-lea, se afla marea sculptura baroca a Madonnei (Pietà), executata la sfarsitul secolului al 18-lea, de catre artistului austriac Rafael Donner. La dreapta, pe perete, este un altar care, intre anii 1438-1439 a fost pictat cel mai important artist dalmat din acea vreme, Blaz Jurjev Trogiranin.

In partea stanga a altarului principal se afla un crucifix mare bizantin, sculptat si pictat, datand din secolul al 15-lea. Plafonul bisericii este acoperit cu casete incrustate cu o serie de imagini pictate in secolul al 17-lea, de catre un artist din Golful Kotor, Tripe Kokolja. Ne sunt prezentate misterul Rozariului, proorocii Vechiului Testament, evanghelistii si Maestrii Bisericii. Acelasi artist a pictat cei 12 apostoli de pe balustrada corului. Atat tavanul cat si pictura apostolilor au fost restaurate de un pictor amator local, la mijlocul secolului al 19-lea, interventia sa micsorand valoarea lor. Pe blatul amvonului este plasata pictura Convertirea Sfantului Pavel, munca unui maestru napolitan necunoscut din secolul al 18-lea. Biserica are si doua altare laterale, unul al Sf Antonie (1744) si celalalt al Sf Iosif (1820), decorat cu picturi fara valoare artistica.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Korcula, Croatia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Tuturor Sfintilor?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.