Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Veche din Urisiu de Jos, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Urisiu de Jos, Romania precum: adresa Biserica Veche, cum ajung la Biserica Veche, program Biserica Veche, preturi Biserica Veche, poze Biserica Veche, localizare pe harta Biserica Veche si alte detalii Biserica Veche.

  • Locatie: Urisiu de Jos, Mures, Romania

Construita in anul 1747, Biserica Ortodoxa din Urisiu de Jos poarta hramul "Sfintii Arhangheli&quot. Marturie acestui fapt a stat pana nu demult, o bucata de lemn de la usa de intrare, pe care era inscriptionat anul 1747, care din pacate nu se mai pastreaza.

Biserica construita din lemn, este de dimensiuni reduse, in timp suferind modificari. In anul 1848 a fost marita, iar intrarea a fost mutata din partea de sud in partea de vest. I s-a adaugat o tinda la intrare, urmand ca in anul 1851 sa fie pictata cu scene biblice din Noul Testament de catre pictorul popular Popa Gheorghe din Serbeni.

Nu se cunoaste autorul sau data sfintirii.

In altar se poate citi Pisania: "Aceasta Sfanta Biserica s-au largit in anul 1848, s-au gatit cu zugravit cu tot, 1851 noiembrie 1 in zilele inaltatului Iosif I si a marii sale Vladica ALexandru Sulut, fiind protopop Eparhii Mihail si parohu satului Pop Aron fecorator teodor Suci si ceilalti coratori Ioan Badi, Ioan Suci, Danil Pop, Mihail Botos, Moisa Suci, Gavril Matei si Gore Birsan si s-au zugravit de mine Popa Gheorghe din Serbeni&quot.

Intr-un spatiu de poveste, biserica isi duce veacul, incarcata de istorie si poveste, satenii fiind mandri de acest monument reprezentativ pentru satul lor. Intre timp a fost construita o biserica noua, unde se tin slujbele, usa bisericii vechi fiind ferecata pentru conservarea picturii si a decoratiunilor. Usile ii sunt deschise pdoar entru vizitatorii dornici sa admire un micut lacas de cult vechi de mai mult de doua secole.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Urisiu de Jos, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Veche?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.