Vizualizezi pagina obiectivului turistic British Museum din Londra, Marea Britanie. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Londra, Marea Britanie precum: adresa British Museum, cum ajung la British Museum, program British Museum, preturi British Museum, poze British Museum, localizare pe harta British Museum si alte detalii British Museum.

  • Locatie: Londra, Marea Britanie
  • Adresa: Great Russell St WC1
  • Website: www.britishmuseum.org
  • Telefon: 020-7323 8000
  • Program: 10am-5.30pm Sam-Mie, 10am-8.30pm Joi & Vin

Muzeul Britanic (British Museum), care gazduieste si Biblioteca Britanica, este una din atractiile majore ale Londrei. Muzeul in sine are una din cele mai bune colectii din lume si acopera arta si antichitati din Asiria, Babilon, Egipt, Grecia, Imperiul Roman, Asia de Sud si Sud-Est, China si perioada medievala europeana. Biblioteca dispune de sali de expozitie suplimentare.

Colectiile private ale lui Sir Robert Cotton, Robert Harley, Earl of Oxford si Sir Hans Sloane au format bazele muzeului. Fondat in urma unui act al Parlamentului din anul 1753, British Museum a fost gazuit din anul 1759 de catre Casa Montague, pana la mutarea sa in actuala cladire neo-clasica, construita intre anii 1823 si 1857. Cladirea a fost proiectata de Robert Smirke si finalizata de fratele sau Sydney, care a fost responsabil cu sala de lectura circulara si cu cupola. Fatada principala are o lungime de 123 de metri ai dispune de o colonada de 44 de coloane ionice. Pe partea nordica se afla cladirea King Edward VII, ridicata intre anii 1907-1914. Parti ale muzeului sunt adapostite de cladiri separate, inclusiv Muzeul Omenirii si Muzeul National de Istorie.

Muzeul Britanic este una din cele mai notabile cladiri neo-clasice din Marea Britanie.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Londra, Marea Britanie? Doresti sa te cazezi in apropiere de British Museum?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.