Vizualizezi pagina obiectivului turistic Bund din Shanghai, China. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Shanghai, China precum: adresa Bund, cum ajung la Bund, program Bund, preturi Bund, poze Bund, localizare pe harta Bund si alte detalii Bund.

  • Locatie: Shanghai, China

Bund, numita si Zhongshan Dong Yi Lu, este o faleza faimoasa si simbolul Shanghaiului de sute de ani. Este situata pe malul vestic al raului Huangpu, intre podul Waibaidu si podul Nanpu, avand 1.500 de metri in lungime. Cel mai faimos si atractiv obiectiv turistic de aici e reprezentat de cele 26 de cladiri, din vestul zonei, realizate in stiluri arhitectonice diferite, precum gotic, baroc, romanic, clasic si renascentist. Zidul impotriva inundatiilor, lung de 1700 de metri, cunoscut si ca ‘zidul indragostitilor’, este situat in partea de vest a zonei Bund si era cel mai romantic loc din Shanghai in secolul trecut.

Inainte de anii 1840, Bund era o strada ingusta, plina de noroi si balarii inalte. Initial, a devenit o asezare britanica. Dupa ce Shanghai a fost stabilit ca port comercial, in 1846, aici a fost pavata o strada si s-au consolidat malurile raului. Apoi au fost ridicate randuri de cladiri comerciale. Un boom imobiliar de la sfarsitul secolului 19 si inceputul secolului 20 a facut din Bund un centru financiar important in Asia de Est. Era centrul politic, economic si cultural al orasului iar consulatele multor tari, bancile, sediile ziarelor si companiilor erau situate aici, de aceea vedem astazi aceste cladiri opere de arta in zona.

In anii 1990, guvernul din Shanghai a incercat promovarea unui concept extins pentru Bund, pentru a stimula turismul si imobiliarele. Incepand cu 2008 a avut loc o reconfigurare majora a traficului rutier si, dupa 33 de luni, Bund a fost redeschis vizitatorilor pe 28 martie 2010. Dupa reconstructie, majoritatea vehiculelor aflate in tranzit prin oras au fost directionate printr-un tunel subteran. Astfel s-a creat mai mult loc pentru extinderea celor patru piete majore din zona: Parcul Huangpu, Piata Chen Yi, Piata Financiara Bund si Piata Observatorului. Faleza Bund este acum curata si atmosferica.

Langa intersectia cu Nanjing Road se afla singura statuie din bronz din Bund, o statuie a lui Chen Yi, primul primar comunist al orasului. La capatul nordic, pe malul raului, este parcul Huangpu, in care se afla Monumentul Eroilor Poporului – un turn inalt si abstract, din beton. In partea sudica a Bund intalnim Monumentul Armatei Vesnic Victorioase, care a fost finantat de Li Hongzhang pentru a comemora ofiterii si soldatii Armatei Victorioase care au pierit in bataliile impotriva armatei Taiping, intre anii 1862 si 1864. In fata cladirii Vamii din Shanghai exista o statuie a lui Hart, considerata cea mai faimoasa statuie din istoria Shanghaiului. Hart a fost un nord-irlandez care a avut functia de Secretar General al Vamilor din China pentru 48 de ani. Alta sculptura frumoasa este Monumentul Razboiului Mondial, inchinat soldatilor din Shanghai care au decedat in Primul Razboi Mondial.

Zona Bund este foarte atractiva si pe timpul noptii, atunci cand este foarte frumos iluminata de stalpi si lumini colorate care plutesc pe rau, punand in evidenta cladirile magnifice.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Shanghai, China? Doresti sa te cazezi in apropiere de Bund?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.