Vizualizezi pagina obiectivului turistic Burj Khalifa din Dubai, Emiratele Arabe Unite. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Dubai, Emiratele Arabe Unite precum: adresa Burj Khalifa, cum ajung la Burj Khalifa, program Burj Khalifa, preturi Burj Khalifa, poze Burj Khalifa, localizare pe harta Burj Khalifa si alte detalii Burj Khalifa.

 • Locatie: Dubai, Emiratele Arabe Unite
 • Adresa: Dubai Mall
 • Website: www.burjkhalifa.ae
 • Telefon: 04 888 8124 toll free: 800 2884 3867
 • Pret: bilet rezervare adult/copil peste 13ani Dh100/75, intrare imediata Dh400
 • Program: 10am-10pm Dum-Mie, 10am-miezul noptii Joi-Sam

Cea mai inalta cladire a lumii. O minune reala. O opera de arta uimitoare. Realizare inginereasca incomparabila. Asta inseamna Burj Khalifa. In concept si executie, cladirea nu are egal. Mai mult decat cea mai inalta cladire din lume, Burj Khalifa este un exemplu fara precedent de cooperare internationala, un simbol al progresului si o emblema a noului, dinamicului si prosperului Orient Mijlociu. Este, de asemenea, dovada tangibila a rolului tot mai mare al Dubaiului intr-o lume in schimbare. In mai putin de 30 de ani, acest oras s-a transformat dintr-un centru regional intr-un centru global. Acest succes nu a fost bazat pe rezervele de petrol, ci pe rezervele de talent, ingeniozitate si initiativa umana. Burj Khalifa intruchipeaza aceasta viziune.

Lucrarile de excavatie au inceput in ianuarie 2004 si de-a lungul anilor ce au urmat, cladirea a trecut de multe puncte de referinta importante in drumul sau spre a deveni cea mai inalta cladire construita de om. In doar 1.325 de zile de la inceputul lucrarilor, Burj Khalifa a devenit cea mai inalta structura de sine statatoare din lume. Constructia cladirii a necesitat 330.000 de metri cubi de beton, 39.000 de tone de bare de otel si 22 de milioane de ore de munca omeneasca.

Vastul proiect a implicat mai mult de 380 de ingineri si tehnicieni calificati. Avand peste 828 de metri inaltime si 160 de etaje, Burj Khalifa detine urmatorele recorduri mondiale:

 • cea mai inalta cladire
 • cea mai inalta structura de sine statatoare
 • cele mai multe etaje
 • cea mai inalta platforma de observatie in aer liber
 • cele mai rapide si cele mai inalte lifturi

Superstructura este sustinuta de o fundatie mare din beton armat, care la randul sau este sustinuta de piloni din beton armat. Designul a fost bazat pe studii extinse geotehnice si seismice. Fundatia are o grosime de 3,7 metri si a fost construita in patru turnari separate, totalizand 12.500 metri cubi de beton. Pilonii, cu un diametru de 1,5 metri, au o lungime de 43 de metri si reprezinta cei mai mari si cei mai lungi piloni conventionali disponibili in regiune.

Invelisul exterior al cladirii este format din geamuri reflectorizante si panouri din aluminiu si otel inoxidabil. Aproape 26.000 de panouri din sticla, taiate manual, cu o suprafata totala echivalenta cu cea a 17 terenuri de fotbal, au fost folosite pentru invelirea cladirii, care a fost realizata de 300 de specialisti din China. Acest sistem de invelire este proiectat sa reziste la caldura extrema din Dubai.

Burj Khalifa este incoronata de o turla telescopica alcatuita din peste 4.000 de tone de otel structural. Turla, care are o inaltime de peste 200 de metri, a fost construita in interiorul cladirii si a fost amplasata cu ajutorul unei pompe hidraulice. Pe langa faptul ca a contribuit serios la atingerea recordului de cea mai inalta cladire din lume, turla este parte integranta din design si creaza un sentiment de finisaj al cladirii. De asemenea, ea gazduieste si echipament de comunicatii, iar ultimele 4 etaje ale cladirii sunt rezervate pentru serviciile de comunicatii si radiodifuziune.

Cladirea contine si 7 etaje duble mecanice, care contin echipamentul necesar intretinerii. Distribuite la fiecare 30 de etaje, aceste etaje mecanice adapostesc sub-statiile electrice, rezervoarele si pompele de apa, unitatile de aer conditionat si alte elemente esentiale pentru functionarea turnului si confortul ocupantilor sai.

Pentru a obtine cea mai mare eficienta, instalatiile mecanice, electrice si sanitare ale cladirii au fost elaborate in acelasi timp, in faza de proiect, cu cooperarea arhitectului, a inginerului structural si a altor consultanti. Sistemul de apa al turnului furnizeaza in medie 946.000 de litri de apa pe zi. Atunci cand sistemul de racire este folosit la maxim, este nevoie de 10.000 de tone aer conditionat, echivalentul unei capacitati de racire realizata de topirea a 10.000 de tone de gheata. Clima calda si umeda a Dubaiului combinata cu sistemul de racire al cladirii creaza o cantitate semnificativa de condens. Aceasta apa este colectata si canalizata printr-un sistem separat catre un rezervor din subsolul cladirii. Sistem de colectare furnizeaza circa 60 de milioane de litri de apa suplimentara, pe an, echivalentul a 20 de piscine olimpice pline cu apa. Necesarul maxim de energie electrica al cladirii este de 36mW, echivalentul consumului inregistrat de 360.000 de becuri de 100 de Watt-i aprinse simultan. Burj Khalifa detine 57 de lifturi si 8 scari rulante. Liftul de serviciu are o capacitate de 5.500 de kg si este, bineinteles, cel mai inalt din lume.

In interiorul cladirii gasim o punte de observatie, situata la etajul 124; un restaurant de lux, numit ‘At.mosphere’, situat la etajul 122; 900 de apartamente – ‘The Residence’; 37 de etaje de spatii de birouri; 160 de camere de hotel sub brandul ‘Armani Hotel Dubai’; 144 de resedinte private – ‘Armani Residences Dubai’; o anexa de 4 etaje pentru fitness si recreere si o parcare de 3.000 de locuri.

O punte de observatie in aer liber numita At the top (In varf) a fost inaugurata pe 5 ianuarie 2010 la etajul 124 al cladirii. Situata la 452 de metri inaltime, ea detine un telescop, un dispozitiv de realitate augmentata, care permite vizitatorilor sa vada peisajul din jur in timp real, precum si poze salvate in diferite perioade ale zilei si in conditii de vreme diferite.

Vizitatorii pot cumpara bilete pentru o anumita data si ora de la casa de bilete situata la parterul Dubai Mall. Pretul unui bilet este de 125 de dirhami pentru un adult (+13 ani) si 95 de dirhami pentru un copil (4-12 ani). Daca doriti sa vizitati imediat dupa ce cumparati biletul, veti plati 400 de dirhami, atat pentru un adult cat si pentru un copil.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Dubai, Emiratele Arabe Unite? Doresti sa te cazezi in apropiere de Burj Khalifa?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.